Modalitatea cea mai uşoară de a curăţa plita de aragaz

Aragazul, indiferent de ce tip este, ne dă mult de furcă atunci când trebuie să îl curăţăm. Şi asta pentru că nu reuşim întotdeauna să îl ştergem imediat ce s-a murdărit. Iar unele pete sunt atât de încăpăţânate încât rămân acolo oricât am freca.

Haideţi să vedem care sunt trucurile pentru a curăţa cât mai simplu aragazul.

Curatarea gratarului

În primul rând trebuiesc îndepărtate grătarele. Dacă vreţi să curăţaţi perfect un grătar, atunci îl puneţi în cadă, pe un prosop şi îl lăsaţi acoperit câteva ore în apă cu detergent. Acelaşi lucru îl puteţi face şi cu ochiurile de la aragaz.

Curatarea plitei

Partea cea mai complicată este însă cea plitei. Pentru că resturile de mâncare s-au întărit şi par imposibil de îndepărtat fără să strici aragazul.

Ca să rezolvaţi problema fără să frecaţi cu orele aveţi nevoie de o cârpă şi un răzuitor din plastic. Înmuiaţi cârpa în apă foarte ferbinte şi o întindeţi pe întreaga suprafaţă a aragazului. Lăsaţi aşa câteva minute, după care îndepărtaţi resturile întărite cu răzuitorul. Aveţi grijă să nu răzuiţi până stricaţi suprafaţa.

Dacă arată cu adevărat foarte rău, atunci soluţia este să folosiţi amoniac lichid. Procedeul este chiar foarte simplu. Turnaţi pe plita un pic de amoniac lichid şi acoperiţi totul cu folie alimentară cât mai bine, astfel încât aburii de amoniac să îşi facă efectul. După câteva ore puteţi îndepărta grăsimea cu un prosop din hârtie. Aveţi mai jos un video pentru a vedea cum se procedează.

Curatarea plitei ceramice

Plitele ceramice se pot strica dacă foloseşti pentru ele detergenti obişnuiţi. Aşa că ea trebuie să fie curăţată cu detergenţi speciali. Îţi poate fi foarte utilă şi o racletă care să îndepărteze mai uşor murdăria. Astfel de raclete au preţ mic şi se găsesc în toate magazinele de electrocasnice.

,