Autentificare

Înregistrare

Motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe burtă

De ce nu reușim să slăbim.

De ce nu reușim să slăbim.

Ai grăsime pe burtă? Probabil. Sunt puţini oameni care nu au. Şi aceia îşi petrec majoritatea vieţii în săli de fitness. Ceea ce nu este cazul în situaţia noastră. Şi nici nu ne-am dori să fie. Până la urmă sunt lucruri mai plăcute în viaţă decât să transpiri ca să ai un abdomen perfect.

Oricum, se pare că stilul nostru de viaţa ne condamnă să avem grăsime pe burtă. Uite de ce:

Călătorim mult până la serviciu
Ceea ce înseamnă că avem mai puţin timp la dispoziţie, deci la revedere lucruri care nu sunt absolut necesare, cum ar fi mersul la sală. Dar înseamnă şi că petrecem mai mult timp în maşină, unde stăm, nu facem nimic altceva. Un studiu făcut de Washington University a arătat că, cu cât stai mai departe de serviciu, cu atât cresc şansele să ai mai multă grăsime pe burtă.

Stăm într-o zonă aglomerată
Sună bizar, dar aşa se întâmplă: zgomotul mare făcut de maşini te fac să ai mai multă grăsime pe burtă. Din ce cauză? Pentru că acest zgomot duce la creşterea cortizolului, hormonul asociat cu grăsimea de pe burtă. Aşa că, atunci când ieşi pe stradă, mai bine îţi pui căştile şi asculţi muzică, dacă stai într-o zonă foarte aglomerată.

Nu ne gândim strict la prezent
Dacă ne lăsăm gândurile să se plimbe în voie şi în acelaşi timp ne gândim un pic la ce se întâmplă acum, un pic la trecut, un pic la viitor, atunci avem şanse mai mari să ne îngrăşăm. Se pare că dacă nu eşti focusat pe prezent sunt şanse mari să mănânci mai mult decât ai nevoie şi să nu prea faci sport. Soluţia? Yoga şi meditaţia. Dar şi maratonul merge.

Insuficient calciu
Cât lapte ai băut astăzi? Dar brânză sau iaurt ai mâncat? Sau măcar broccoli, kale, tofu. Dacă răspunsul este nu, atunci să ştii că insuficienţă de calciu duce la acumularea grăsimii de pe burtă. Ar trebui să mănânci zilnic trei porţii de alimente cu mult calciu.

Nu dormim bine noaptea
Dacă nu dormim bine nu se vede numai la cearcăne, ci şi pe burtă. Silueta are de suferit dacă dormi prost o perioadă îndelungată. Şi nu este vorba numai de faptul că dormi puţin, ci şi de câte ori te trezeşti în timpul nopţii şi cât de dificil îţi este să adormi la loc.

Ne uiţăm la emisiuni culinare
Da, aşa este, cu cât ne uiţăm mai mult la emisiuni culinare, au atât avem tendinţa de a mânca lucruri mai nesănătoase. Se pare că emisiunile culinare pun accent mai ales pe mâncare care nu este potrivită pentru siluetă. Aşa că, dacă vrem inspiraţie, cel mai bine căutăm în altă parte.

, , ,