Soluţii pentru a lua o salată la serviciu

Cum pregătești borcanele cu salată pentru serviciu

Cum pregătești borcanele cu salată pentru serviciu

Doar necunoscătorii cred că o salată este un fel de mâncare simplu. De fapt, este destul de complicat de făcut, este dificil de transportat şi uşor perisabil. Aşa că sfârşim prin a nu mânca atât de multă salată precum ne-am dori.
Dar există câteva trucuri de care ne putem folosi pentru a avea salată şi la serviciu

Să avem în dulap un pic de ulei de măsline
Salata fără ulei de măsline parcă nu are niciun gust. Şi îţi este foame imediat după ce ai terminat-o. Aşa ca uleiul de măsline este esenţial. Nu îl poţi pune însă de acasă. Ca să nu strici ingredientele. Şi să reduci cât mai mult riscul de accidente. Aşa că îţi trebuie o sticlă cu ulei de măsline la serviciu.

Să optăm pentru ingrediente care nu se strica aşa uşor
Roşiile, castraveţii şi frunzele verzi care au fost tăiate de mai multă vreme nu prea mai sunt îmbietoare. Aşa că trebuie să alegi pentru salatele tale ingrediente care nu se strica aşa de uşor. Cum ar fi broccoli, ardeii sau ridichile. Mai ia în calcul şi boabele de fasole sau de porumb. Mai ales că sunt atât de hrănitoare. Totuşi o salată care nu este verde parcă nu este salata. Aşa că, dacă vrei să conţină şi frunze verzi atunci le ţii deoparte şi le amesteci cu restul salatei chiar atunci când o serveşti.

Să nu uităm de cereale
Nu ştiu pe nimeni care să fi mâncat câteva frunze de salată şi să se considere satul. Aşa că orice salată care vrem să constituie cu adevărat prânzul nostru trebuie să conţină cereale. Poţi pune şi crutoane când serveşti, dar parcă nu ar fi atât de indicat. Mult mai bine este să apelezi la fulgi de hrişcă crocanţi sau la quinoa fiartă.

Să nu uităm de proteine
Ai nevoie de proteine în dieta ta. Aşa că salata care constituie masa ta principală a zilei ar trebui să le conţină. Poţi pune în salata mozarella, să zicem. Său piept de curcan făcut la grătar. Sau seminţe de chia. Ideea este să fie un fel de mâncare care să îţi ţină de foame.

Şi, nu uita, salatele ocupă destul de mult spaţiu şi se mănâncă în mai mult timp. Nu are niciun rost să îţi iei o porţie infimă doar pentru că îţi intră uşor în geantă. Asta te va face doar să cobori la primul fast food din colţ şi să îţi cumperi ceva nesănătos. Salata ta merită spaţiu ca să fie transportată şi merită timp ca să fie mâncată. Aşa că acorda-i-le!

Îţi propunem, mai jos, trei salate

Salata cu andive si seminte de floarea soarelui
Salata de fasole verde cu usturoi
Salata de ton cu portocale

Sursa foto

, ,