Suc de sfeclă roșie – elixirul tinereții. Ce beneficii îți aduce pentru organism

Suc de sfeclă roșie – elixirul tinereții. Ce beneficii îți aduce pentru organism
Suc de sfeclă roșie – elixirul tinereții. Ce beneficii îți aduce pentru organism

Suc de sfeclă roșie. Pe lângă gustul savuros, acesta este considerat de mulți drept un adevărat elixir al tinereții. Îți aduce numeroase beneficii pentru organism, îți crește rezistența la efortul fizic, îmbunătățește fluxul sanguin și ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar asta nu este tot. Astăzi îți explicăm de ce este foarte bine să consumi acest suc natural.

Este o legumă delicioasă când este pusă printre murături sau consumată ca ingredient în salată, dar puțini știu ce efecte miraculoase are când este transformată în suc natural. Cu siguranță o vei include în meniul tău zilnic!

Citește și: Salata de sfecla rosie pentru anemie

Suc de sfeclă roșie – elixirul tinereții

Se pare că acest suc natural te ajută să îți crești rezistența la efortul fizic, îți îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială, datorită nitraților pe care îi conține sfecla roșie. Când aceștia ajung în corp, sunt transformați în oxid nitric, benefic pentru organism.

Dacă ești o persoană pasionată de sport, încearcă să bei suc de sfeclă roșie timp de 6 zile, iar apoi vei avea o rezistență mult mai mare în timpul exercițiilor fizice. Această legumă delicioasă conține și acid folic, vitamina C, potasiu, antioxidanți și fibre, informează Libertatea.ro. Ai totuși grijă să nu te sperii când mergi la baie! În cazul celor care consumă sfeclă roșie, atât urina, cât și scaunele, devin roșiatice.

Citește și: Smoothie detoxifiant cu sfecla

Ce beneficii îți aduce pentru organism

Dacă bei zilnic 250 ml de suc de sfeclă roșie, îți scade tensiunea arterială și îți crești rezistența fizică la efortul intens. De asemenea, este un aliment recomandat pentru persoanele care suferă de insuficiență cardiacă sau persoanele în vârstă. În cazul celor din urmă, consumul de suc de sfeclă roșie poate chiar să încetinească progresia demenței. Sucul acesta natural conține puține calorii și îți oferă nutrienți, fără grăsimi. Poate reprezenta chiar o variantă de mic dejun.

Mineralele pe care le conține sfecla roșie îți întărește sistemul imunitar, în timp ce antioxidanții luptă împotriva celulelor canceroase și încetinește procesul de îmbătrânire. Un pahar de suc de sfeclă roșie consumat regulat îți oferă și acidul folic de care ai nevoie, în timp ce îți ajută și ficatul să funcționeze corespunzător și reduce și nivelul colesterolului rău din corp.

Citește și: Cum putem tine colesterolul sub control

, ,