Sucuri de legume pentru sistemul imunitar

Toată lumea ar vrea să aibă o sănătate de fier, să nu se îmbolnăvească niciodată. Pentru că chiar şi o banală răceală îţi poate strica câteva zile bune. Ar fi minunat să nu o ai nici pe aceea, nu-i aşa? Un pas către împlinirea unui asemenea vis frumos este întărirea imunităţii. Ceea ce se face printr-un stil de viaţă echilibrat, cu mişcare, somn, fără stres, aer curat. Dar, foarte important, şi printr-o alimentatie bună.

Corpul are nevoie de minerale şi vitamine. Şi cum să i le aduci într-o doză mai mare? Cel mai bine este prin sucuri.
Iar sucurile de legume sunt cele mai sănătoase. Din fericire se şi fac extreme de uşor. Trebuie doar să cureţi legumele, să le tai bucăţele şi să le pui în aparatul de stors fructe.

Ce sucuri să bei toamna pentru imunitate:

Suc de varză roşie

Varza roşie este unul dintre cele mai bune alimente pentru sistemul imunitar. Şi, din fericire, se găseşte peste tot de la începutul toamnei. Sucul de varza rosie se bea proaspăt, imediat după ce a fost preparat. Întrucât este posibil să nu vă placă gustul, puteţi să îl combinaţi cu măr şi cu ghimbir. Din fericire are o culoare extrem de frumoasă, aşa că ochiului îi este apetisant.

Suc de ţelină

Pentru sucul de ţelina se pot folosi atât frunzele cât şi rădăcina, în stare crudă. Puteţi chiar să îi păstraţi coaja, pentru a nu arunca o bună parte din mineralele şi vitaminele sale. Gustul sau este pronunţat. Dacă nu sunteţi obişnuită cu el şi vă deranjează puteţi să îl mai diminuaţi folosind lămâie şi morcov. Dar merge foarte bine şi cu roşii, aşa că dacă aveţi roşii bune la gust nu ezitaţi să le combinaţi.

Suc de sfeclă roşie

Sfeca roşie este bună să fie consumată coaptă, cum se întâmplă mai adesea, însă este şi mai bună crudă, în suc. Sfecla roşie se combină foarte bine cu morcovul şi mărul, dar şi cu sucul de ţelină. Aşa că poţi în acelaşi pahar să pui două plante bune pentru imunitatea ta.

Dacă îţi plac sucurile de fructe însă nu te împaci cu cele de legume poţi începe să te obişnuieşti cu gustul făcând combinaţii. De exemplu să pui sfecla roşie în sucul de portocale şi ţelină în sucul de mere.

, , ,