
Varza la cuptor cu parmezan
Suntem in perioada postului si acum, mai mult ca niciodata, varza este printre principalele alimente care se regasesc in meniul nostru. Si asta este un lucru bun intrucat varza ne regleaza tranzitul intestinal intrucat contine multe fibre, de intareste sistemul imunitar prin aportul de vitamina C, are un efect pozitiv atat asupra musculaturii cat si a pielii, pe care o face mai luminoasa. Ca sa nu mai pomenesc de faptul ca este printre cele mai recomandate alimente daca vrei sa slabesti.
Dar daca ne-am saturat de permanenta varza calita ce altceva mai putem gati? Din fericire exista nenumarate retete si modalitati de a o gati, chiar daca nu folosim deloc carne.
In supe
Este perfecta o ciorba de varza de post, facuta cu suc de rosii si multe legume. Iar pentru gust ii dam o tenta un pic iute cu ajutorul ardeilor iuti.
https://gastropedia.ro/recipe-items/ciorba-de-varza/
In salate
Exista nenumarate combinatii, cu mere, cu nuci, insa noi ne vom opri asupra uneia cu hrean, ca sa ne incinga un pic papilele gustative.
In sarmale
Sarmalele de post nu sunt cu nimic mai prejos. Mai ales atunci cand le faci cu ciuperci, care sunt o sursa foarte buna de proteine.
Impreuna cu orez
Daca nu aveti rabdare sa faceti sarmale este de inteles. Atunci o alta varianta, mult mai rapida, este acest fel de mancare. Stiu ca amestecul de varza cu orez va suna banal, insa atunci cand veti incerca veti avea si voi o revelatie.
La cuptor
Visezi la o varza care este crocanta in exterior insa in acelasi timp moale in interior? Ei bine, asa este varza de Bruxelles facuta la cuptor. Este momentul sa experimentezi.
La wok
Este timpul sa incercam si varza chinezeasca si sa o pregatim asa cum o prepara ei, la wok. Vom adauga si ghimbir si sos de soia si va iesi o masa exotica de care vom fi foarte mandri.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)