Trucuri pentru a face rapid fursecurile de Sărbători

fursecuri-craciun

La noi nu există neapărat o tradiţie în a face fursecuri de sărbători. Însă copiii au văzut că este neapărat necesar să îi laşi lui Moş Crăciun şi o farfurie de fursecuri cu un pahar cu lapte dacă vrei un cadou frumos. Ca o fi obosit săracu de atâta drum şi are nevoie de o mică gustare.

Aşa că pe lângă cornuleţe, cozonac şi plăcinte trebuie să facem şi fursecurile. Dar care este calea cea mai rapidă?, pentru că oricum avem foarte puţin timp la dispoziţie. Haideţi să vedem câteva scurtături.

Coca făcută în avans

Partea bună cu aluatul de biscuiţi este că poate să fie făcut în avans şi apoi ţinut la congelator fără probleme. Gustul lor rămâne similar. Cum se procedează – faceţi aluatul, îi daţi forma pe care o doriţi, puneţi aluatul pe o hârtie de copt şi în loc să puneţi la cuptor puneţi la congelator. În aproximativ o oră se va întări, fursecurile nu se vor mai lipi între ele şi le puteţi pune într-o pungă. Când vreţi să le folosiţi nici nu mai trebuie să staţi să se decongeleze. Le puneţi direct în cuptor şi doar va dura un pic mai mult timpul de coacere.

Folosiţi o singură coca pentru mai multe tipuri de fursecuri

Să zicem că alegeţi această reţetă, clasică

Fursecuri cu miere


Şi puteţi să îi adăugaţi – nuci, stafide, glazura de ciocolată, glazura alba din albus cu zahar, gem, zahăr pudră etc

Creioane pentru decor

Pentru că suntem grăbiţi nici nu se pune problema să facem glazuri colorate de mai multe tipuri şi apoi să stăm să aplicăm pe fiecare fursec în mai multe straturi.
Aşa că putem apela că cea mai rapidă cale – creioanele pentru decor de la Doctor Oetker. Şi să-i invităm şi pe copii să se distreze cu fursecurile.

Partea bună este că în acest fel puteţi chiar să nu mai faceţi voi fursecurile. Cumpăraţi unele deja făcute şi apoi vă distraţi.

Fursecuri fără coacere

Sunt o variantă extrem de rapidă de a face fursecurile, mai ales dacă nu mai aveţi timp să staţi să coaceţi. În general, acestea se bazează pe unt de arahide şi fulgi de cereale. Foarte bun!

Fursecuri fără coacere cu fulgi de ovăz

,