5 tipuri de făină pe care merită să le încerci

Ce fel de faină să folosești la gătit?

Ce fel de faină să folosești la gătit?

Până acum am tot folosit faina albă de grâu. Poate că am încercat şi o mică îmbunătăţire şi am folosit faina integrală de grâu, mai ales atunci când vroiam să facem pâine în casă.

Dar nu trebuie să ne oprim aici. Acum se pot cumpăra multe sortimente de făină şi putem obţine prăjituri mai sănătoase, dar şi cu un gust mai special. Vă vom prezenta acum 5 dintre ele:

Faină de alac
Alacul este un tip de grâu, care se cultiva şi în antichitate. Nutriţioniştii spun că acest tip de grâu este mult mai bun pentru organism decât grâul obişnuit: are mult mangan, cupru, fosfor, proteine şi fibre. Faină de alac este foarte versatilă şi poate înlocui faina obişnuită în orice reţetă. Ce să încerci prima oară? Încearcă un aluat pentru pizza.

Faină de migdale
Ştiţi recomandarea doctorului – migdalele sunt bune pentru sănătatea voastră. Şi prăjiturile făcute cu făină de migdale sunt foarte bune la gust, cu o aromă uşoară de nucă. Puteţi face cu o astfel de făină tarte, brioşe, clătite. Practic puteţi înlocui faina clasică în orice tip de prăjitură, mai puţin cele care necesită drojdie. Dezavantajul? O astfel de făină are multe calorii.

Faină de cocos
Faină de cocos are indice glicemic scăzut şi stă bine şi la capitolul nutrienţi. Nu este de mirare că a început să fie din ce în ce mai folosită. Ea este obţinută din pulpă de cocos uscată şi mărunţita. Seamănă foarte tare cu făină obişnuită, ca aspect. Când să o foloseşti? Cum ţi se pare dacă prima oară ai folosi-o ca să faci un banal şniţel de pui? Atunci numai banal nu ar mai fi.

Faină de ovăz
O astfel de făină ai putea face şi tu acasă. Iei fulgi de ovăz şi îi pui în blender. De ce este mai bună aceasta faină? Din cauza aportului său de fibre. Dacă nu ai curaj să găteşti numai cu ea atunci poţi încerca să experimentezi – pui o parte faina obişnuită şi o parte faină de ovăz.

Faină din hrişca
Este o faină des utilizată de către cei care au ales să mănânce raw, întrucât aceasta faină nu necesită neapărat coacere. Gustul sau aduce un pic a nucă. Se poate amesteca cu făină obişnuită sau poate să fie folosită împreună cu făină din seminţe fin măcinate, cum ar fi faină de în.

, , , , , ,