Ce beneficii îți aduce conopida. Este plină de vitamine

Puțini știu ce beneficii pentru organism îți aduce conopida. Această legumă minunată este în topul alimentelor sănătoase.

Cu toate că majoritatea o știu ca murătură, conopida este foarte versatilă. Indiferent dacă o faci pane, la cuptor, supă cremă sau o adaugi într-un preparat alături de alte ingrediente, conopida este recomandată de către specialiștii în alimentație.

Ce beneficii pentru sănătate îți aduce conopida?

Această legumă minune conține un număr mare de vitamine: B1, B2, B3, B6, B9, K și C. De asemenea, conopida mai conține și Omega 3, potasiu, fosfor și antioxidanți.

Consumul periodic te ajută să îți îmbunătățești tranzitul intestinal, prevenind astfel apariția bolilor digestive. Conține inclusiv niște substanțe care ar bloca dezvoltarea tumorilor canceroase în organism.

Datorită unei vitamine din conopidă, această legumă te ajută să ai o memorie mai bună, îmbunătățind funcțiile cognitive ale creierului. Elimină toxinele din sânge, ajutând ficatul să funcționeze corespunzător.

Ce beneficii îți aduce conopida. Este plină de vitamine

De asemenea, consumul regulat de conopidă reduce riscul apariției infarctului și este util pentru persoanele care au probleme cu inima. Încetinește procesul de îmbătrânire și îți întărește sistemul imunitar, fiind un aliat de nădejde în sezonul rece și nu numai.

Pentru că această legumă conține multă apă și puțini carbohidrați, este foarte bună și pentru persoanele care vor să slăbească sau să își mențină silueta.

, , ,