Ce poți face cu zeama de la murături? Cele mai tari trucuri ale bucătarilor

Ce poți face cu zeama de la murături? Cele mai tari trucuri ale bucătarilor
Ce poți face cu zeama de la murături? Cele mai tari trucuri ale bucătarilor. Sursă foto: Canva

Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu zeama de la murături? După ce vei citi asta, nu o vei mai arunca niciodată! Astăzi îți explicăm care sunt cele mai tari trucuri ale bucătarilor.

Indiferent dacă au pus murături în oțet sau la saramură, marea majoritate aruncă lichidul rămas în borcane, după ce au consumat murăturile. Însă, asta este o mare greșeală!

Ce poți face cu zeama de la murături?

În primul rând, poate cea mai cunoscută întrebuințare este cea pentru zeama de varză. Este un aliat excelent pentru cei mahmuri, fiind recomandată după o noapte de distracție.

În al doilea rând, poate fi folosită pentru diverse preparate culinare, precum ciorba sau sarmalele. Dă un gust senzațional și așa nici nu mai trebuie să pui sare în plus în mâncare.

Chiar dacă nu suferi de mahmureală, poți să bei fără griji zeama de varză. Murăturile puse în saramură refac flora intestinală, ajutând la buna funcționare a organismului.

Vrei să pregătești o friptură delicioasă și fragedă? Pune niște zeamă de murături în amestecul în care ții carnea la marinat, înainte să o gătești.

În cazul în care ai o salată delicioasă și ai rămas fără oțet sau lămâie, atunci poți pune niște zeamă rămasă de la murături. Va ieși un adevărat deliciu culinar!

Dacă vrei să pregătești niște legume la cuptor sau niște cartofi fierți savuroși, folosește cu încredere zeama de la murături. Cu siguranță nu vei regreta!

Trebuie să ai totuși grijă în cazul în care bei zeama de la murăturile în oțet. Aciditatea ridicată poate să îți provoace arsuri la stomac și probleme cu refluxul gastric.

, , ,