Cum pui corect gogonelele la murat. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Astăzi îți explicăm cum pui corect gogonelele la murat. Trebuie să ai mare grijă pentru că este o greșeală banală pe care o fac multe gospodine și care le poate strica iremediabil.

Cum pui corect gogonelele la murat

Sunt unele dintre cele mai gustoase murături și merg perfect alături de friptură, de Crăciun. Înainte să te apuci de treabă și să umpli cămara, trebuie să știi neapărat câteva trucuri simple și eficiente.

Cum pui corect gogonelele la murat

Chiar dacă pui pentru prima oară aceste murături pentru iarnă, sigur te vei descurca de minune dacă urmezi aceste sfaturi. Cel mai important lucru este să alegi corect gogonelele. Trebuie să fie tari, proaspăt culese și fără pete sau urme de lovituri.

În cazul în care pui o gogonea stricată, le va afecta și pe celelalte de lângă. Și sigur nu îți dorești să arunci cu banii degeaba! Sarea trebuie să fie neapărat neiodată, grunjoasă. Așa vor rămâne crocante peste iarnă.

Condimentele sunt și ele deosebit de importante. Ele dau aroma aceea inconfundabilă murăturilor. Trebuie neapărat să folosiți foi de dafin, usturoi, cimbru, boabe de muștar, mărar uscat și frunze de țelină.

Un truc pe care îl folosesc multe gospodine este utilizarea ardeilor iuți, care se pun la murat alături de gogonele. Așa ies picante, perfecte pentru o masă sățioasă.

Trebuie să ai grijă ca gogonelele să fie bine fixate în borcan sau butoi. Nu trebuie să plutească în saramură. Pentru un plus de savoare, multe gospodine de la țară adaugă și crenguțe de vișin. Nu uita să sterilizezi și să etanșezi corespunzător borcanele cu murături.

Dacă ai desfăcut un borcan și nu ai mâncat toate gogonelele, pune-le la loc în el și ține-l la rece. Trebuie să verifici des borcanele în perioada fermentației. Dacă acest proces pare că nu se mai termină, poți adăuga un strop de conservant pentru ca zeama să se limpezească și legumele să rămână tari.

, ,