Ce să mănânci la un all inclusive, ca sa nu te ingrasi


De la un all inclusive te întorci, de obicei, cu toată dieta dată peste cap. Şi nu vorbesc aici despre o dietă de regim, pentru că dacă ai două săptămâni de vacanţă pe an ar fi absurd să ţii regim de slăbire în timpul lor, ci de modul tău sănătos de a te hrăni.

Mâncarea de all inclusive este în aşa fel concepută şi prezentată încât să îţi facă cu ochiul. Ai munţi întregi de pâine şi de produse de patiserie, ai sosuri peste sosuri şi tăvi după tăvi de prăjituri. Ai spune că este raiul, însă mâncarea este de fapt destul de banală. Ba chiar mult mai proastă decât cea pe care ţi-o faci singur acasă. Este adevărat însă, excelează la capitolul prezentare.

Ce să alegi?
Fructe şi legume. Însă nu în salate, fără sosuri. Fructele şi legumele proaspăt tăiate ar trebui să fie pe primul loc.

Grătar. Dacă tot trebuie să alegi carne atunci alege grătar. Nu te mai întrebi cum o fi fost uleiul în care a fost prăjită carnea. Nu te întrebi nici cât de bune sunt sosurile în care înoată. Şi obişnuieşte-te să alegi peşte în loc de carne. Mai ales dacă eşti într-o staţiune la mare.

Mâncare locală. Uită de mezeluri sau cartofi prăjiţi, întrucât acestea sunt peste tot. Alege mâncarea locală. Aşa ai şanse mai mari să mănânci ceva mai bun la gust şi mai sănătos.

Băuturi. Capitolul acesta este tare complicat. Parcă nu ne putem abţine atunci când băuturile sunt la discreţie şi ajungem să bem zahăr cu coloranţi sau cocktailuri botezate care conţin mai mute calorii decât o pizză. Păstrează decenta şi silueta, mergi pe apă, vin, bere.

Desigur, asta nu înseamnă să nu te bucuri de acel all inclusive pe care l-ai plătit. Doar nu o să stai să oftezi lângă mâncare. I-ai da mai mult credit decât ar merita.

  • Gusta un pic din fiecare, ai timp suficient pe perioada vacanţei, însă nu mânca decât ceea ce îţi place cu adevărat.
  • Nu mânca fără să fii conştient la ce faci. Chiar îţi este foame? Dacă nu, atunci este cazul să te opreşti.
  • Un all inclusive înseamnă de obicei mai mult decât mâncare. Există şi activităţi sportive oferite. Profită şi de ele.
  • Nu te lasa pe tânjala, ieşi din aria hotelului şi mergi să cunoşti locurile şi oamenii. Chiar dacă vei rata o masă sau două la hotel.

,