Ai auzit până acum de ceai de foi de dafin? Să știi că acest ingredient nu se folosește doar la sarmale, sosuri sau alte preparate delicioase. Efectele lui asupra organismului sunt uluitoare, pentru că îți aduce numeroase beneficii pentru sănătate.
Dafinul mai este numit și laur, fiind folosit încă din Antichitate. Aceste frunze sunt folosite în multe preparate culinare savuroase, dar puțini știu că se poate face și un ceai foarte bun din ele.
Ceai de foi de dafin. Beneficii pentru sănătate
Ceaiul de foi de dafin este de ajutor pentru persoanele care au probleme cu sistemul digestiv, cu aparatul respirator, dar și cele care suferă de boli cardiovasculare.
De asemenea, aceste frunze au efecte terapeutice și în cazul durerilor menstruale, reglând ciclul. Conțin numeroși antioxidanți, aliații de nădejde pentru cei care își doresc să aibă un sistem imunitar puternic.
Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus, acest ceai de foi de dafin stimulează metabolismul și vei arde mai rapid grăsimile nocive din corp.
Băutura aceasta are și un efect calmant, acționând cu succes în cazul persoanelor care suferă din cauza stresului. Te ajută să elimini toxinele din corp, ameliorează crampele abdominale și calmează stările de vomă sau greață.
Fitonutrientul conținut de foile de dafin reduc inflamația din organism, fiind eficient și în cazul persoanelor care au probleme cu durerile articulare.
Infuzia de foi de dafin poate fi folosită la fel ca cea de frunze de nuc sau de flori de mușețel, pentru clătirea părului. Elimină mătreața și întărește podoaba capilară.
Contraindicații și efectele secundare ale ceaiului de foi de dafin
Atenție însă! NU se consumă niciodată frunzele ca atare, pentru că organismul uman nu le poate digera în totalitate și devin un adevărat pericol dacă sunt folosite în acest mod.
Femeile însărcinate, cele care alăptează, precum și persoanele care suferă de diabet nu pot consuma acest tip de ceai. Consultă-te cu medicul specialist înainte să prepari și să bei această băutură.