Ce beneficii îți aduce mierea. Este aur curat pentru sănătate

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit leacurile naturale. Astăzi îți explicăm ce beneficii îți aduce mierea. Dacă o consumi periodic, o să vezi că este aur curat pentru sănătatea ta, alături de polen și de lăptișorul de matcă.

Este dulce, gustoasă, poate fi folosită în ceaiuri sau prăjituri. Poți să o consumi ca atare sau să o folosești ca tratament naturist pentru păr și piele. Mierea are numeroase întrebuințări, încă din Antichitate. Albinele ne oferă o adevărată minune a naturii.

Ce beneficii îți aduce mierea. Este aur curat pentru sănătate

Mierea te ajută să lupți cu o mulțime de afecțiuni. Dacă ești alergic, trebuie să știi să este aliatul tău de nădejde. Are efecte anti-inflamatorii, fiind chiar indicată pentru reducerea simptomelor ușoare ale alergiilor sezoniere. 

De asemenea, este și o sursă de energie excelentă. Dacă renunți la zahăr și alegi mierea, atunci scazi riscul de apariție a diabetului cu până la 70 la sută. Celulele ficatului beneficiază și ele de ajutor, dacă începi să consumi mai des miere. Reprezintă un adjuvant natural pentru sistemul digestiv. 

Dacă ai dureri în gât, un ceai îndulcit în acest fel face minuni. Și în cazul rănilor sau al arsurilor, la nivelul pielii, te poți folosi de miere, deoarece are și un efect cicatrizant. În cazul în care vrei să scazi nivelul colesterolului, poți face asta consumând-o zilnic, dar NU mai mult de o lingură pe zi! 

Această minune naturală te scapă de insomnii, reglează somnul și poate preveni apariția afecțiunilor osoase. Este un ingredient miraculos atât pentru gustul pe care îl dă preparatelor culinare, cât și pentru beneficiile pentru sănătate pe care ni le aduce.

Chiar și în cazul părului sau al pielii este recomandată de specialiști. O mască făcută cu ou și miere te ajută la regenerarea firului, care devine mai strălucitor și mai puternic. Natura ne oferă tot ce avem nevoie, este și păcat să nu ne bucurăm de darurile ei!