Cu toţii căutam soluţii ca să mâncăm sănătos seara, deşi tocmai ce am ajuns acasă şi suntem rupţi de foame.
Am să v a povestesc acum despre o idee care mie mi se pare genială: să ţinem în congelator pungi cu cereale care sunt deja fierte. Ai putea păstra astfel orez, quinoa, mei, orz. Le poţi pune în salate, alături de o friptură sau în supe.
Nu ştii cum ar trebui fierte? Ai aici un articol despre timpul şi paşii corecţi de fierbere pentru majoritatea cerealelor.
După ce le-ai fiert le scurgi şi le laşi să se răcească complet.
Apoi le pui în punguliţe de câte o cană sau o jumătate de cană. Scoţi aerul şi le închizi. Nu uita să scrii pe ele ce conţin şi când au fost făcute. Rezista astfel până la 3 luni de zile.
Când vrei să le foloseşti le poţi pune direct în oală, dacă vrei să le mai adaugi rapid încă ceva, cum ar fi un sos de roşii.
Dar le poţi pune şi la microunde cu un pic de apă şi acoperite de un prosop, ca să se dezgheţe rapid.
Aveţi mai jos întregul proces de îngheţ / dezgheţ pentru orez brun, despre care ştim că este mai sănătos decât orezul alb, însă ia mai mult timp ca să se gătească.