Ciocolata de Valentine’s Day – detaliile dulci din spatele sarbatorii iubirii

valentines-day
E drept ca indragostitii ar trebui sa isi celebreze iubirea in fiecare zi, insa Valentine’s Day si Dragobetele traditional pe care il vom sarbatori pe 24 februarie nu au cum sa treaca neobservate. Legenda ce dainuie peste timp, darurile atent alese, traditiile si obiceiurile specifice – toate intregesc atmosfera de sarbatoare.

Sfantul Valentin a fost preot, in timpul domniei lui Claudius II, atunci cand se considera ca barbatii singuri sunt soldati mai buni, asa ca li se interzicea casatoria. Sfidand aceasta regula, Sfantul Valentin oficia casatoriile intre indragostiti.

Cu timpul, ziua Sfantului Valentin a devenit sarbatoarea iubirii, celebrata peste tot in lume. Citeste mai jos detalii inedite despre aceasta zi si despre cel mai dulce cadou pe care si-l fac cei care se iubesc, ciocolata.

•    De ce daruim ciocolata de Valentine’s Day?

Cei mai multi indragostiti aleg sa daruiasca persoanei iubite ciocolata sau bomboane de ciocolata. Pe langa semnificatiile metaforice, si anume ca ciocolata poate indulci chiar si cea mai amara persoana, nu trebuie sa uitam ca ciocolata are anumite proprietati care ne duc cu gandul la dragoste. Contine cafeina, teobromina si fenietilamina, trei substante care ne induc starea de buna dispozitie, stimuleaza muschii inimii si sistemul nervos. In plus, ciocolata contine si feniletilamina, o endorfina produsa de creierul nostru ori de cate ori ne indragostim sau suntem fericiti.

Aztecii credeau ca ciocolata este o sursa a intelepciunii spirituale, a energiei, atribuindu-i si proprietati afrodisiace.

In secolul 19, ciocolata era folosita si ca medicament pentru dragoste. Doctorii isi sfatuiau pacientii care sufereau dupa o iubire pierduta sa manance ciocolata pentru a-si alina durerea.

•    Darurile de Valentine’s Day, intotdeauna cu expeditor anonim

Daca astazi am obisnuit sa ne strigam fericiti iubirea, inainte, aceste cadouri de Valentine’s Day, fie ele cutii de bomboane, flori sau felicitari erau trimise intotdeauna anonim. Astfel, entuziasmul, dar si suspansul erau mult mai mari.

Cutie 4 inimi de ciocolata

•    Produsele cu zahar, daruite foarte des in trecut

Zaharul reprezenta un ingredient scump si destul de rar, asa ca Ziua Sfantului Valentin era o buna ocazie pentru ca indragostitii sa isi faca astfel de cadouri. In America, tinerii le trimiteau iubitelor vafe, martipan, dulciuri si prune cu zahar.

Love & Chocolate

•    Cutiile cu bomboane de ciocolata, comercializate prima data chiar de Valentine’s Day

Primele bomboane de ciocolata, asa cum le stim astazi au fost inventate in anii 1860 de catre John Cadbury si comercializate in cutiile in forma de inima chiar de Valentine’s Day.

Cutie tip poseta

Daca vrei sa iti surprinzi partenerul cu un desert dulce facut de tine, care sa contina neaparat ciocolata, iata cateva retete perfecte pentru Ziua Indragostitilor:

Briose cu fructe si ciocolata

Mini prajiturele cu ciocolata si nuca

Prajitura cu ciocolata si ardei iute

, ,