Cum înveţi copilul să îşi facă singur pacheţelul de prânz

Probabil că ţi se pare imposibil să ajungi la un asemenea rezultat gândindu-te la cât de puţin responsabil pare copilul tău, însă dacă este suficient de mare să meargă la şcoală, atunci este suficient de mare să îşi facă şi ghiozdanul, în întregime. Ceea ce include şi pachetul de prânz.

Totul este să ai răbdare şi să împarţi sarcină în paşi foarte simpli.

În primul rând trebuie stabilit în ce anume îşi ia pachetul de prânz. Ar fi bine să cumperi una dintre acele cutii care au mai multe compartimente. Şi preferabil, să nu fie din plastic.

Apoi să îi arăţi din frigider de unde anume le ia pe toate. Să le pui mereu în acelaşi loc, grupate, îi va fi mai simplu. Nu te gândi, cel puţin la început, că va face şi alte operaţiuni, cum ar fi să spele şi cureţe legumele.

Explică-i ce anume trebuie să ia în pachet.

Ceva cu amidon

Poate să fie o felie de pâine ca să îşi facă sandviş. Poate să fie o tortilla. Pot să fie biscuiţi săraţi făcuţi în casă.

Biscuiti sarati cu cereale

Ceva cu proteine

Un ou tare. O felie de şuncă. Un şniţel. O felie de caşcaval. Bulete de pui. Sau chiftele cu fasole şi porumb. Un iaurt.

Bulete de pui pentru copii

Chiftelute cu fasole si porumb

Fructe şi legume

Morcovi sau ardei tăiaţi beţişoare, castraveţi, roşii cherry, mere, struguri, mandarine, măsline

O gustare

O bucată de ciocolată sau ceva dulce făcut în casă, nuci şi seminţe, floricele

Chec cu cacao, reteta in imagini

Prajitura cu migdale si gris

După care, desigur, trebuie ca tu să ai grijă să tot reîmprospătezi stocul, ca să aibă de unde alege. Iar asta este cel mai simplu de făcut seara sau în week-end.

Cum ţi se pare, nu este mai simplu aşa cu pacheţelul de la şcoală?

Sursa foto

, ,