Cum poți trece peste Sărbătorile Pascale fără să te îngrași

Ştiu că te pregăteşti de minim o săptămână pentru marea masă de Paşte, dar mă gândesc să vin şi eu cu această întrebare impertinenta: Crezi că ai pus tot ce trebuie pe masă?

Da, îmi vei răspunde, trecând repede prin lista de bunătăţi care te aşteaptă: am ouă roşii şi cozonac, am pască şi vreo două feluri de prăjiturele mai uşoare, am ciorba bună din cocos de ţara şi friptura de miel, am drob şi poate o să arunc acolo şi vreo două cepe verzi. Am masă atât de plină că nu ar mai încăpea acolo niciun ac, de burta mea ce să mai vorbesc…

Dar salate? Mă pregătesc să arunc întrebarea fără urmă de timiditate. Dar nu salate din acelea cu pește şi cartofi sau tradiţionala salată de boeuf. Nu, salate făcute din legume crude, exact aşa cum ni le oferă natură, fără sosuri sau alte matrapaslâcuri care să cadă greu la stomac.

Şi nu degeaba te întreb, ci pentru că masă de Paşte este recunoscută ca una care aduce mari probleme de indigestie şi kilograme fără număr. Departe de mine de a aduce discuţia despre kilograme pentru a strica plăcerea unei sărbători, dar totuşi, de câteva strategii ai putea ţine cont:
– Să nu te arunci asupra festinului cu burta goală. Mai bine mănâncă o banană, un iaurt, cu ceva timp înainte de a te aşeza la masă
– Nu mânca, mai degrabă gustă. Trebuie să laşi loc pentru tot, doar prăjiturele acelea ţi-au făcut cu ochiul încă de la început şi la sfârşit trebuie să mai poţi să te bucuri şi de ele
– Pune-ţi această întrebare de câte ori duci ceva la gură: îmi mai este foame? Dacă răspunsul este nu atunci nu mai mânca. Poţi să te bucuri mai mult de prezenţa celorlalţi fără gura plină şi stomacul supra-incarcat.
————————————————————————————————————

Recomandare pentru Paste de la Gastropedia

Pentru a obtine de fiecare data un ou perfect, exact asa cum iti doresti, Gastropedia iti recomanda sa folosesti un timer de oua. Poti cumpara acum produsul de la noi:

Timer pentru fiert oua

————————————————————————————————————
Dar, mai ales şi mai ales, ai grijă să ai o masă cât mai colorată. Dacă sunt acolo suficiente fructe şi legume nu doar va fi totul mult mai vesel, dar şi silueta ta va fi mai fericită. Aşa că împrăştie peste tot delicii în stilul raw vegan:

, , ,