Cum să slăbeşti şi să rămâi slab toată viaţa

Pentru a atinge acest obiectiv pe care toată lumea şi-l doreşte nu poţi apela la cine ştie ce dieta minune, ci este vorba despre a adopta obiceiuri noi, care să te ţină toată viaţa. O parte dintre ele sunt obiceiuri alimentare, altele ţin de mişcare.

Dacă îţi închipui că va trebui să începi să numeri caloriile uită de asta. Nu ai nevoie nici de un jurnal în care să notezi tot ce mănânci, nu trebuie nici să îţi cumperi farfurii mai mici sau să urmezi cine ştie ce plan elaborat de alimentaţie în care ţi se spune că ai astăzi ai voie roşii cu ulei de măsline şi mâine ai voie dovlecei cu brânză. Libertatea este la tine.

Fără zahăr

Primul lucru pe care trebuie să îl facă orice om care vrea să îşi menţină greutatea normală în societatea actuală este să renunţe la zahăr. Dar şi la toţi înlocuitorii săi, cum ar fi miere, fructe confiate, siropuri sau compuşi artificiali.

Poate că te gândeşti că nici nu mănânci atât de mult zahăr pentru că nu obişnuieşti să mănânci dulciuri sau să bei sucuri. Dar să ştii că un smoothie de fructe poate să aibă la fel de mult zahăr ca un pahar de coca-cola. Şi foarte multe alimente conţin zahăr, de la pâine până la sucul de roşii. Citeşte etichetele ca să fii sigur că nu mănânci zahăr.

Dacă reuşeşti să nu depăşeşti 4 linguriţe de zahăr pe şi poţi considera că ai respectat această cerinţă.

Dulciuri care conţin puţin zahăr

Mai puţini carbohidraţi

Avem tendinţa de a mânca foarte mulţi carbohidraţi. Sunt alimente care ne fac să ne simţim bine, ne dau energie. Putem ajunge să mâncăm mai mult de 50% dintre alimente carbohidraţi. Adică pâine, paşte, cartofi, cereale, orez, porumb, biscuiţi etc.
Nici vorbă să renunţăm cu totul la carbohidraţi, la fel cum nu a fost vorba să renunţi cu totul la zahăr, însă trebuie să ştii care sunt acei carbohidraţi pe care îi poţi mânca

Ce sunt carbohidraţii rai / procesaţi?


Aşa că puneţi accent mai ales pe supe, salate, peste, pui. Iar atunci când alegi carbohidraţi cel mai bine este să îi mănânci înainte şi după o activitate intensă.

Fără alcool

Nu trebuie să obişnuieşti să bei mult alcool că ajungi să te îngraşi. Este suficient să bei un pahar în fiecare seară. Pentru că el vine la pachet cu mai multe alte rele în afară de calorii: dacă stai să bei înseamnă că nu faci o activitate care să presupună mişcare. În plus, şi a doua zi te simţi mai lipsit de energie, aşa că este puţin probabil să faci vreo activitate fizică intensă. Mai degrabă ai tendinţa de a mânca mai mult, ca să capeţi energie, deşi cel mai probabil ceea ce simţi este deshidratare şi ar trebui să bei apă.

Mojito fara alcool

Ca să poţi mânca astfel de un mare ajutor este că mâncarea să fie gătită acasă, fără restaurante seara şi fără mâncare comandată în timpul prânzului. Desigur, o dată pe săptămână sau de ocazii speciale nu este nevoie să respecţi strict aceste reguli.

, , ,