Cum să te bucuri de mâncarea rămasă

Rămăşiţele de la cină nu sunt preferatele nimănui când vine vorba de o masă. Nu-ţi doreşti mâncăruri mai puţin proaspate, dar nici nu le-ai arunca, iar în acest fel îţi aglomerezi frigiderul. Pentru a te scapa de asemenea bătăi de cap, venim cu o serie de idei despre cum să refoloseşti ce ai gătit cu o zi înainte.

Piureul de cartofi

Piure de cartofi. Sursa foto.

Piure de cartofi. Sursa foto.

Îl folosim drept garnitură pentru majoritatea mâncărurilor, însă puţini ştim câte reţete cu adevărat minutate se pot realiza pe baza lui. De exemplu puteţi adăuga o serie de verdeţuri (mărar, pătrunjel, ceapă verde) şi câteva bucăţi de somon afumat, devine o pastă tartinabila excelentă!

De asemenea, puteţi face rapid faimoasa caserolă Shepherd, unde nu trebuie decât să adăugaţi peste patul de piure, carne tocată şi prăjită puţin înainte, iar peste ele câteva felii din caşcavalul preferat. Le băgaţi la cutor, iar după ce s-a format o crustă aurie este numai bună de servit.

Cea mai la îndemnă este, probabil, supa cremă de cartofi cu brânză cedar. Este incredibil de rapid de realizat, iar textura cremoasă îţi va rămâne întipărită pe papilele gustative. Adaugi puţină supă de legume cartofilor rămaşi, le amesteci la foc mediu, iar după ce compoziţia a devenit una omogenă, pui câteva cuburi de caşcaval şi Voila!

Friptura de pui sau curcan

Friptura de pui. Sursa foto

Friptura de pui. Sursa foto

De cele mai multe ori rămâne o cantitate mare de friptură şi chiar dacă o consumăm în zilele următoare cu o serie de garnituri diferite pare să-şi piardă din farmec. Însă există o serie de procedee prin care poţi să o transformi. De la sandvisuri cu legumele preferate, până la compoziţie pentru plăcintă sau mic dejun în care feliile tăiate sunt prăjite puţin alături de cartofi fierţi şi daţi prin răzătoare, peste care pui un ou prăjit.

Varza călită

10_Varza_calita

Folosim această garnitură fie pentru pui sau raţă fie simplă. Dar ce aţi spune dacă aţi amesteca-o cu puţină carne tocată într-o tavă cu felii de caşcaval peste, nimic mai simplu sau delicious! De asemenea, dacă nu consumaţi carne, o puteţi amesteca pur şi simplu cu bucăţele de caşcaval, iar peste să puneţi felii de roşii.

, , ,