Autentificare

Înregistrare

Cum te ajută planificarea să slăbeşti

Secretul ca să slăbeşti este să mănânci sănătos în majoritatea timpului. Dar asta poate să fie complicat la început, mai ales dacă ai unele obiceiuri mai puţin bune.

Gătitul în avans te poate ajuta să ai întotdeauna la îndemână alimentele potrivite atunci când îţi este foame.

Ce ai putea găti în avans?

Un pui pe care să îl fierbi ca să îl ai la îndemână când vrei să pui într-o salată sau să faci un sandviş rapid.

Salata de pui cu marar

Fasole. Poţi face o parte fasole batura ca să ai mereu o gustare săţioasă la îndemână. Dar poţi păstra şi boabe pe care să le pui în salata sau să le transformi rapid într-o mâncare.

Pasta de fasole


Orez, quinoa, hrişca. Nu durează mult să fie fierte, însă dacă doar întinzi mâna şi le scoţi din frigider, sunt şanse mult mai mari să le consumi.

Stevie cu orez


Legumele să fie curăţate, spălate, tăiate. Astfel este mult mai sigur că te vei atinge de ele şi nu vor rămâne să se strice în frigider. Le poti consuma impreuna cu un sos pe baza de iaurt.

Sos de iaurt cu avocado

Poţi tăia şi legumele pentru supe sau mâncăruri. Nu se vor strica în decursul unei săptămâni.
Fierbe câteva ouă. Nu pare foarte complicat, însă adesea nu ne vine să o facem. Dacă le păstrezi în frigider atunci vei avea mereu la îndemână o gustare foarte rapidă.

Salata de fasole verde cu oua si rosii


Poate că nu vei reuşi să mănânci numai asta şi îţi vei lua o îngheţată sau vei servi o felie de pizza întrucât a fost ziua unui coleg. Sau poate că vei avea tu pofta de ceva anume. Este în regulă, îţi poţi planifica o masă pe săptămână în care să nu ţii cont de nicio regulă.

Toată această planificare ia timp. Probabil că o paşte din sâmbătă va fi folosită numai pentru asta. Însă merita, întrucât vei culege roadele o săptămână întreagă. Este mult mai simplu să mănânci sănătos dacă nu eşti stresat că nu ai ce mânca. Şi, în plus, îţi ia şi gândul de la mâncare. Uneori am impresia că mă îngraş numai pentru că visez prea mult cu ochii deschişi la mâncare. Dar dacă ştiu dinainte ce voi mânca atunci mă relaxez.

,