Autentificare

Înregistrare

Lucruri mici pe care le-ai putea face fără stres ca să scazi în greutate

Începutul verii este cel mai potrivit ca să adopți dieta corectă

Începutul verii este cel mai potrivit ca să adopți dieta corectă

Câteodată, cum ar fi la începutul verii, ne dăm seama că trebuie să slăbim. Pentru că am vrea să arătăm mai bine într-o anumită rochie. Sau fără rochie. Şi ne ambiţionam să nu mâncăm. Ceea ce, dacă avem noroc, duce la faptul că avem cu câteva kilograme în minus. Ne bucurăm o săptămână două de lipsa lor, după care se pun la loc.

De ce? Pentru că slăbirea nu ar trebui să se facă heirupist prin schimbări atât de mari încât să ne deranjeze, ci prin schimbări mici. Şi tocmai astfel de schimbări vrem să vă prezentăm noi acum. Poate că nu veţi slăbi la fel de rapid, dar măcar vă va ţine toată vara. Şi vara următoare la fel!

Cu cât faci totul de la 0 cu atât mai bine.
Mai exact, cu cât iei mâncare mai puţin procesată cu atât este mai bine pentru tine. Asta nu înseamnă că te vei apuca să îţi faci pâine sau iaurt. Deşi există multă lume care le face în casă. Dar dacă vrei iaurt cu fructe atunci iei câteva fructe pe care le tai şi le pui în iaurtul simplu.

Cereale integrale
Este greu să renunţi la cereale. Şi, de altfel, nici nu ai motive. Pentru că cerealele integrale sunt foarte bune: ele îţi potolesc foamea şi ajuta digestia. Aşa că nu trebuie să renunţi la cereale, chiar dacă vrei să slăbeşti. Dar trebuie sa reduci paine alba si produsele de patiserie.

Iaurt în orice
Desigur că nu poţi ţine prea mult timp o dietă care să nu te lase să mănânci ceva bun. Dar ce te faci cu faptul că majoritatea lucrurilor bune sunt dulci şi grase? Ei bine, înlocuieşti ce este gras cu iaurt. Trebuie să pui smântână sau brânză grasă? Ei bine, jumătate de cantitate poate să fie iaurt. Rămâne la fel de valabil şi dacă vorbim despre ulei. Maioneza se poate face foarte bine şi cu iaurt.

Fără sucuri
Şi aici ese vorba şi despre cele naturale. Fructul ar trebui să îl mănânci ca atare şi nu fărmițat şi decojit. În acest fel zahărul conţinut de fruct se va elimina în sânge mai lent şi vei avea parte de mai multe fibre. Toate acestea sunt importante pentru a menţine senzaţia de foame scăzută.

Renunţa la prăjit
Serios. Mâncarea nu trebuie să fie prăjită în ulei. Poate să fie făcută la grătar, poate să fie coaptă în cuptor, poate să fie fiartă. Renunţă la prăjeala şi se va vedea pe silueta ta. Şi, apropo de asta, nu trebuie pentru orice fel de mâncare să prăjeşti ceapă în ulei!

Mai puţin sos, mai multe condimente
Sosurile sunt de obiei bombe calorice cu zahăr, unt, smântână, ulei, faina şi tot aşa. Învaţă să mănânci fără sos – stropeşti un pic de lămâie, adaugi condimente sau ierburi aromate. Este suficient ca mâncarea să fie bună la gust. De fapt va fi chiar mai bună decât acum, când îneci totul în sos, de nu mai ştii ce mănânci.

Un pic de foame nu o să te omoare
Nu trebuie să aştepţi să mori de foame, pentru că atunci vei mânca prea mult. Dar un pic de foame este benefică. Ea îţi spune când corpul chiar are nevoie de nutrienţi. Şi când nu mai simţi senzaţia de foame te poţi opri din mâncat. Atât este de simlplu, ca să mănânci exact cât trebuie.

Şi, mai ales, nu porni de la ideea că îţi interzici mâncarea. Pentru că atunci vei ajunge să te gândeşti prea mult la ea. Şi vei termina prin a o mânca simţindu-te şi vinovată în acelaşi timp. Dacă reuşeşti să îţi iei mintea de la mâncare şi să te concentrezi la altceva atunci pofta nu va mai fi la fel de mare. Şi vei putea să nu ţi-o satisfaci fără luptă şi fără părere de rău.

Sursa foto

, , , ,