Menu special de Anul Nou – retete cu sampanie

Revelion/Anul nou

Anotimpul rece si-a imbracat haina de sarbatoare, impodobind cu flori de gheata ferestrele caselor si asternand un covor alb peste ultimul bastion verde. Sperand ca Mosul a fost generos iar bucatele pregatite cu inspiratie la masa de Craciun au fost pe gustul celor mai pretentiosi critici (sotul/sotia, soacra sau chiar copii mofturosi).

Vom incerca impreuna sa celebram de aceasta data trecerea in Anul Nou si sa va propunem un Menu Special de revelion, mai rafinat si presarat cu cocktail-uri fine si alte surprize pe care va lasam sa le descoperiti in continuare.

Va spunem doar atat : toate retele pe care le-am selectat in acest meniu au ceva legatura cu sampania 😉 sau altfel spus : 5 moduri in care poti consuma sampanie de revelion.

Ne-am gandit ca pentru primirea invitatilor, la intampinare, ar fi bine venit un Champagne cocktail.nu le dati prea mult sa bea ca bauturile dulci o sa ii imbetele prea repede si trebuie sa treceti repede la mancare.

Ingrediente: Prosecco, suc de pere, suc de lamaie, votka, sirop de rodii, gheata.

Cocktail special de anul nou “Twinkle Twinkle”

Dupa acest intermezzo vom trece repede la un preparat care sa mearga foarte bine la cocktailul sau bautura de inceput.

Ingrediente: foi de aluat, sunca, mustar, cascaval sau Cheddar, busuioc uscat.

Aperitiv pentru petrecere:

Se stie ca dansul consuma caloriile iar foamea vine dansand, prin urmare vom trecem la o noua propunere culeasa din bucataria asiatica, usor de preparat. dar si de mancat pe stomacul plin deja de cocktail-uri si alte bauturi alcoolice.

Thai firecracker shrimp. (altfel spus – ceva cu tailandez cu creveti)

Ingrediente: foi de aluat, creveti, busuioc proaspat, Thai sos, seminte de pin.

A se consuma impreuna cu un pahar de sampanie – de preferat sec (in nici un caz dulce !)

Atmosfera devine tot mai relaxata, bariera de timiditate a fost rupta si pentru a pastra aceasta stare un nou cocktail ar fi bine venit.

Alt cocktail va rugam sa il consumati cu responsabilitate, desi acesta este considerat cel mai bun coktail de Revelion ! consumati asa… doar de gust si mai mult pentru socializare 😉

The Silver Lining

Ingrediente: white cranberry vodka, cranberry jus, silver sugar, champagne, Agave nectar

Champanie

Champanie

vezi aici partea a 2-a a meniului de Revelion

, , ,