Mic dejun pentru creşterea imunităţii

Creşterea imunităţii nu se face de pe o zi pe alta, nu există nicio formulă magică. Totul constă într-un stil de viaţă echilibrat şi într-o alimentaţie care să îţi hrănească cu adevărat corpul, asfel încât acesta să primească nutrienţii de care are nevoie.

Haideţi să vedem 3 idei pentru micul dejun.

Ouă

Atunci când vedem soarele din ce în ce mai rar, se poate compensa lipsa vitaminei D consumând ouă. Potrivit unui raport prezentat în revistă Men’s Health, un gălbenuş de ou mare conţine 37 UI (unităţi universale) de vitamina D, aproximativ 6% din doză zilnică recomandată.

Omleta cu legume, reteta cu imagini

Ardei gras

Nu numai fructele au vitamina C. O ceaşcă de ardei gras roşu conţine 190 mg de vitamina C, de două ori mai mult decât portocala. Ardeii graşi mai conţin vitamina A, care întăreşte mucoasa celulară, principala barieră a organismului împotriva bacteriilor.

Salata marocana de ardei cu usturoi

Seminţe de dovleac

Seminţele de dovleac sunt foarte sănătoase şi în combinaţie cu granola (amestec de miere, nuci şi ovăz) sporesc aportul de zinc şi alte minerale necesare organismului pentru a se întări. Sau se pot pune in salate, sandvisuri, smoothie.

Carpaccio

Pentru mai multe alimente care ajută la întărirea imunităţii citeşte sfatulparintilor.ro

,