Ouă murate în sfeclă

Nu știți ce să mai faceți cu ouăle fierte rămase de la Paște? Ouăle murate sunt cea mai rapidă și apetisantă reinterpretare a acestora. Aveți nevoie doar de niște sfeclă, oțet de mere, puțin zahăr și apă. Nimic mai ușor!

  • 6 ouă fierte (tari)
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 cană cu apă (240 ml)
  • 1/2 cană cu oțet de mere (120 ml) 
  • 1 cană cu sfeclă crudă (folosiți aceeași măsură)

Turnăm apa într-o crăticioară, pornim focul, adaugăm oțetul, zahărul și bucățile de sfeclă răzuită. Din momentul în care dă în clocot, mai gătim 5 minute, apoi lăsăm compoziția la răcit.

Între timp, decojim ouăle și le punem într-un recipient de sticlă, precum un borcan sau o caserolă. Când compoziția noastră nu mai este fierbinte (adică nu mai există riscul să gătească în continuare ouăle), o turnăm peste acestea (alegeți un vas astfel încât ouăle să fie în întregime acoperite de lichid), cu tot cu bucățile de sfeclă, vrem cât mai multă culoare. Când s-a răcit complet, acoperim cu un capac și lăsăm la frigider pentru minim 24 ore. Cu fiecare zi care trece, ele vor căpăta o culoare din ce în ce mai puternică. Le servim ca aperitiv sau alături de o salată sau chiar burgeri. Posibilitățile sunt infinite. Rezistă la frigider pentru o săptămână.

Nu ezitați să folosiți compoziția lichidă și chiar și sfecla răzuită, în diverse combinații. În fotografia ilustrată aveți un model de salată în care am folosit un mix de frunze, brânză Cheddar, sfeclă murată (din borcanul nostru), avocado, ulei de măsline, ouă murate (ținute o singură zi la frigider) și semințe de susan negru.

Serviți cu inima plină! Poftă bună!

Cu drag,

@Daria.eats