Petrecere cu căpşuni, indiferent de vârstă

Îmi place ca, din când în când, să invit oameni la mine acasă şi să le gătesc. Nu foarte mulţi pentru că nu am spaţiu mare. Încercam fel de fel de lucruri noi, stăm de vorbă şi râdem. Mult. De toţi şi toate.

Anul acesta, la invitaţia de primăvară, m-am gândit să nu mai fac un meniu la întâmplare, ci să aleg un element care să lege totul. Şi ce altceva decât căpşunile? Îmi aleg ruj de culoarea căpşunei, dacă am haine cu imprimeuri capsusi mă consider o zână şi tare mult mi-aş dori să-mi arunc pe canapea pernuţe sub formă de căpşuni. Aşa că alegerea este cumva evidenta.

Dar ce să dau, ce să dau? Aşa că m-am apucat să răsfoiesc gastropedia.ro în căutare de inspiraţie. Şi am găsit. Va fi o petrecere dulce, fără îndoială, şi un pic roz, pentru că, dacă nu acum, atunci când?

Vom servi dulciuri şi băuturi cu, desigur, CĂPŞUNI

Salată de fructe cu şampanie.

Salata de fructe cu capsuni. Foto: pixabay.com

Salata de fructe cu capsuni. Foto: pixabay.com

Nu se face pe loc, pentru că trebuie ţinută la rece cel puţin 2 ore înainte de a fi servită. Şampania nu se pune ca atare, ci se fierbe câteva minute într-un vas cu un pic de zahăr. Tai fructele, răstorni deasupra sapmania şi e gata. Nu este mare lucru de făcut, însă efectul este garantat. Reteta aici.

Parfait cu biscuiţi amaretto şi căpşuni

Parfait cu biscuiţi amaretto şi căpşuni.

Parfait cu biscuiţi amaretto şi căpşuni.

Sunt îndrăgostită de parfait, pentru că deşi este prăjitura, îl poţi face cu ingrediente sănătoase. Aşa că îl mănânci fără regret, chiar dacă se topeşte în gură şi nu prea mai ţii cont de cât de mult ai mâncat. Acest parfait este făcut cu cremă mascarpone, este îndulcit cu miere şi are un iz fresh, de mentă. Normal, voi pune şi căpşuni în el. Reteta aici.

Cocktail cu rom şi căpşuni

Cocktail cu rom şi căpşuni

Cocktail cu rom şi căpşuni

Cuburi de gheaţă, rom şi căpşuni? Ingredientele perfecte pentru un cocktail pe vreme frumoasă. Punem multe fructe şi puţin rom, aşa, ca să ne binedispunem. Reteta aici.

Spumă de banane şi căpşuni

Smoothie de banana si capsuni. Foto: pixabay.com

Smoothie de banana si capsuni. Foto: pixabay.com

Ca să nu îi neindreptatesc pe şoferi voi avea ceva şi pentru ei. Arunc în blender banane, căpşuni, zeamă de lămâie verde şi frunze de mentă. Adaug un pic de apă şi rezultatul este delicios. Servesc cu muta gheaţă. Reteta aici.
Şi uite aşa, în mai puţin de o oră voi pregăti o petrecere care va fi ţinută minte. Nu am de cumpărat decât multe fructe, brânză mascarpone, biscuiţi amaretto şi mentă. Să nu uit, desigur, nici de băutură. De abia aştept! Acum este momentul sa ma gandesc la decoratiuni:

Petrecere cu tema capsuni. Foto: http://karaspartyideas.com/

Petrecere cu tema capsuni. Foto: http://karaspartyideas.com/

, ,