Preparate traditionale. Cum putem face cea mai buna piftie/”racitura” de porc

Piftia de porc sau racitura este unul dintre preparatele traditionale care se fac in jurul Sarbatorilor de iarna. Cu un gust pregnant de usturoi si plina de carne, secretul piftiei consta in partile de porc pe care le adaugam (urechi, picioare, ciolan) pentru a se laga si in strecurarea ei, pentru a fi limpede si a avea un aspect apetisant. Haideti, sa vedem cum putem sa preparam cea mai buna piftie/”racitura” de porc.

Ingrediente piftie de porc/”racitura”

4 kg din diferitele parti ale porcului, se folosesc in mod special la racituri/piftie: urechile, picioarele, ciolan (cu soric), pentru a se forma gelatina.

1 kg pulpa de porc cu os

apa pentru fiert (de preferat intr-o oala inalta punem  trei sferturi din vas)

o jumatate de kilogram de usturoi

3-4 linguri cu sare de bucatarie (sau dupa gust)

cativa morcovi

un praf de piper

cateva foi de dafin