Autentificare

Înregistrare

Reguli pentru micul dejun atunci când vrei să slăbeşti

Se ştie că nu este o idee bună să sari peste micul dejun atunci când vrei să slăbeşti. Micul dejun îţi pune în mişcare metabolismul, care consumă calorii, şi îţi potoleşte foamea, aşa că la următoarea masa nu ai de ce să mănânci prea mult.

Deci este bine să mănânci la micul dejun. Dar ce anume să mănânci ca să te asiguri că vei pierde mai uşor în greutate? Nutriţioniştii pun accent mai ales pe următoarele reguli:

Micul dejun devreme

Nu te întinde cu micul dejun. Este bine să îl iei devreme, până la o oră de la trezire. Astfel încât să îşi facă efectul imediat. În plus, astfel ai şanse mai mari să nu îţi decalezi mesele şi să nu ajungi cu masa de seară noaptea târziu, chiar înainte de culcare.

Ce să mai întindem pe pâine

Alege proteine, nu zahăr

Dacă pentru un copil obişnuim să dăm la micul dejun clătite cu dulceaţă, pentru un om mare aceasta nu este deloc o alegere bună. Mai ales dacă vrei să slăbeşti. Adulţii ar trebui să consume mai ales proteine. Adică ouă, iaurt, fasole, seminţe, cereale.

Cele mai proaste alegeri pe care le poţi face pentru micul dejun

Alege fibre

Fibrele sunt esenţiale pentru o bună digestie. Şi masa de dimineaţă pare cea mai indicată pentru a avea o porţie bună. Le găseşti în fructe şi cereale. Asta nu înseamnă însă că ar trebui să îţi cumperi cereale cu fructe – acestea sunt pline de zahăr. Cea mai bună alegere sunt fulgii de ovăz. Sau, dacă îţi faci un ou fiert, poţi pune alături câteva frunze de baby spanac.

Fulgii de ovaz – inamicul numarul 1 al colesterolului

Fără prea multe calorii

Chiar dacă este la începutul zilei, asta nu înseamnă că poţi mânca oricâte calorii doreşti. Când vrei să slăbeşti nu este bine să ai mese mai mari de 500 de calorii. Ceea ce nu este chiar aşa de complicat. Două ouă înseamnă 150 de calorii. Iar o felie de pâine cam 70 de calorii. Deci este loc şi pentru o banană, 120 de calorii dacă este mare. Iar castraveţi, ardei, roşii, salata după pofta inimii. Deci în niciun caz nu vei muri de foame la 500 de calorii.

Mic dejun cu omleta

,