O salată nu ar trebui să fie considerată numai ceva care acompaniază masă. Ceva atât de puţin important încât poţi să uiţi de ea. Dacă faci o salată după toate regulile artei atunci ea poate să constituie felul principal de mâncare, singurul fel de mâncare. Şi după ce o termini să te simţi sătuli şi corpul să aibă toţi nutrienţii necesari.
Începe cu verde
Baza oricărei salate ar trebui să o constituie frunzele verzi. Cele mai indicate sunt frunzele de spanac crud, datorită aportului de nutrienţi. Dar poţi pune aici orice frunze verzi îţi plac. Pune o porţie generoasă de frunze verzi.
Legume colorate
La alegere, cât mai colorat, cu atât mai bine. Fiecare culoare indică un anumit compus care este benefic pentru sănătate. Pune morcovi, ardei, sfecla, castraveţi, roşii – după cum preferi şi ai în bucătărie. Adăugă fără frică şi fructe pentru un gust mai deosebit.
Proteine
Nu poţi lăsa deoparte proteinele, dacă vrei să te saturi şi să nu mai cauţi ceva de mâncare peste o jumătate de oră. Ce ai putea folosi? De obicei se foloseşte carne slabă de pui sau peste. Mai poţi adăuga şi brânză, ouă, ciuperci sau avocado.
Grăsimi
Deşi ţi se pare că ar trebui să le ocoleşti cu totul, de fapt grăsimile te ajută să slăbeşti. Doar că trebuie să le alegi pe cele corecte. Şi asta este uşor cu o salată. Pentru grăsimi poţi pune avocado, nuci, ulei de măsline.