Regulile unei salate perfecte

salata
O salată nu ar trebui să fie considerată numai ceva care acompaniază masă. Ceva atât de puţin important încât poţi să uiţi de ea. Dacă faci o salată după toate regulile artei atunci ea poate să constituie felul principal de mâncare, singurul fel de mâncare. Şi după ce o termini să te simţi sătuli şi corpul să aibă toţi nutrienţii necesari.

Începe cu verde

Baza oricărei salate ar trebui să o constituie frunzele verzi. Cele mai indicate sunt frunzele de spanac crud, datorită aportului de nutrienţi. Dar poţi pune aici orice frunze verzi îţi plac. Pune o porţie generoasă de frunze verzi.

Salata de spanac si Feta

Legume colorate

La alegere, cât mai colorat, cu atât mai bine. Fiecare culoare indică un anumit compus care este benefic pentru sănătate. Pune morcovi, ardei, sfecla, castraveţi, roşii – după cum preferi şi ai în bucătărie. Adăugă fără frică şi fructe pentru un gust mai deosebit.

Salata combinata de legume si fructe

Proteine

Nu poţi lăsa deoparte proteinele, dacă vrei să te saturi şi să nu mai cauţi ceva de mâncare peste o jumătate de oră. Ce ai putea folosi? De obicei se foloseşte carne slabă de pui sau peste. Mai poţi adăuga şi brânză, ouă, ciuperci sau avocado.

Salata de creveti cu rucola

Grăsimi

Deşi ţi se pare că ar trebui să le ocoleşti cu totul, de fapt grăsimile te ajută să slăbeşti. Doar că trebuie să le alegi pe cele corecte. Şi asta este uşor cu o salată. Pentru grăsimi poţi pune avocado, nuci, ulei de măsline.

Salata cu peste afumat si avocado

,