Retete de Craciun – Acasa la Mos Craciun (Menu Scandinav)-partea a-2-a

aurora boreala

Toata lumea sa urce in vagoane pentru ca Polar Expresul se pune din nou in miscare in calatoria noastra catre Laponia. Noaptea se asterne rapid peste tinuturile Scandinave, asa ca ne vom ghida dupa steaua Polara si poate cu putin noroc vom vedea un fenomen extraordinar, rupt parca din concertele lui Jean Michael Jarre.

Aurora boreala

Dupa un asemenea spectacol vom incerca sa va deconectam de la mirajul Aurorei J cu o noua reteta special pregatita pentru aceasta seara.

Si pentru a nu destrama definitiv visul fiecarui copil, nu vom folosi la reteta nici un descendent al renului Rudolf, desi carnea de ren este foarte delicioasa, ci o frumoasa bucata de carne de porc.

Ingrediente: coaste de porc, sare de mare, piper

Putina miscare este recomandata asa ca puteti incerca cativa pasi de dans impreuna cu indragita formative suedeza ABBA-Chiquitita

Calatoria noastra se apropie de statia finala a acestei aventuri culinare in preajma Craciunului si pentru a nu face despartirea prea brusca vom pregati un desert usor, acompaniat de un cocktail stropit cu putina vodka Finlandia.

Norwegian Lemon Mousse

Ingrediente: lamai, oua, zahar, gelatine, smantana

Finlandia Christmas Cocktail

Ingrediente: Jack Daniels honey, vodka Finlandia, suc de mere, coaja de portocale

Odata ajunsi la destinatia noastra, va lasam pe mana Craciunitei sefe pentru turul oraselului si noi va uram un Craciun fericit.

Laponia

nu ratati si prima parte a meniului de craciun cu inspiratie Scandinava

, , ,