Salată mediteraneană cu năut

Este vară și deja avem legume pline de gust. Mai mult decât atât, prea puțini nu s-au plâns de căldură în ultima vreme. Vrem rețete delicioase, vibrate, dar care nu implică prea mult timp lângă aragaz/ cuptor. Aș spune că este perioada perfectă pentru salate.

Ingrediente pentru salată

  • roșie mare
  • 2 castraveți
  • 1 ceapă roșie (medie)
  • 1 mână de măsline Kalamata
  • 100 g brânză Feta
  • 1 bol cu salată verde

Ingrediente pentru dressing:

  • 1-2 căței de usturoi (după gust)
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • puțină coajă de lămâie răzuită
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper

Pentru a prepara dressingul, pur și simplu trebuie să punem usturoiul pisat și restul ingredientelor într-un borcan. Apoi îi punem capacul și îl agităm. Punem salata într-un bol și deasupra ei adăugăm legumele tocate, măslinele kalamata și năutul. Pentru o salată mai arătoasă, le putem aranja orizontal și amesteca doar în momentul servirii.

Serviți cu inima plină! Poftă bună!

Cu drag,

@Daria.eats