Sos de fructe pentru budinci, clatite, etc
Ingrediente sos de fructe
4 oua
200 g zahar tos
15 ml rom
1/4 suc de zmeura/cirese/capsuni/portocale/lamaie (diluat cu apa)
sirop din compot
vin alb
vanilie/ zahar vanilat
Cum se prepara sosul de fructe
Albusurile le batem spuma intr-un vas. Adaugam apoi zaharul tos si romul, si mixam in continuare pana devine o spuma tare.
Apoi pe un vas cu apa clocotita pus pe foc adaugam siropul, suc de zmeura si vinul alb si galbenusurile. Amestecam totul cu telul in forma de para, timp de 8-10 minute.
Dupa ce se infierbanta bine si mestecam in continuu, sosul se omogenizeaza si incepe sa se ingroase, ca un sos fin. Cand se ia dupa foc, se adauga zaharul vanilat.
Se serveste in aceeasi zi. Se poate cosuma impreuna cu o budinca de gris, de orez, de vanilie, clatite sau cu piscoturi de sampanie si inghetata.