Secrete in bucatarie. Prepararea sosurilor dulci pentru prajituri si budinci

Sos de fructe cu capsuni

Sos de fructe pentru budinci, clatite, etc

Ingrediente sos de fructe

4 oua

200 g zahar tos

15 ml rom

1/4 suc de zmeura/cirese/capsuni/portocale/lamaie (diluat cu apa)

sirop din compot

vin alb

vanilie/ zahar vanilat

Cum se prepara sosul de fructe

Albusurile le batem spuma intr-un vas. Adaugam apoi zaharul tos si romul, si mixam in continuare pana devine o spuma tare.

Apoi pe un vas cu apa clocotita pus pe foc adaugam siropul, suc de zmeura si vinul alb si  galbenusurile. Amestecam totul  cu telul in forma de para, timp de 8-10 minute.

Dupa ce se infierbanta bine si mestecam in continuu, sosul se omogenizeaza si incepe sa se ingroase, ca un sos fin. Cand se ia dupa foc, se adauga zaharul vanilat.

Se serveste in aceeasi zi. Se poate cosuma impreuna cu o budinca de gris, de orez, de vanilie, clatite sau cu piscoturi de sampanie si inghetata.