Simptome care indică lipsa de minerale în organism


Unele minerale sunt necesare în cantităţi mai mari, altele în cantităţi mai mici. În general dieta noastră este suficient de echilibrată astfel încât să ne ofere necesarul de minerale de care avem nevoie fără să urmărim în mod special asta.
Pot exista însă şi perioade de carenta şi atunci corpul începe să sufere. Mai jos prezentăm câteva dintre simptomele care indică faptul că ar trebui să consumăm alimente mai bogate într-un anume mineral.

Slăbiciune musculară, oase friabile

Avem nevoie de mai mult calciu, el fiind vital pentru rezistenţa oaselor şi dinţilor, precum şi pentru buna funcţionare a oaselor. O sursă bună de calciu găsim în lactate, sardine, susan.

Pasta de branza cu ceapa

Crampe musculare, ameţeală, dureri de cap

Avem nevoie de mai mult magneziu. Magneziu este implicat în contracţia musculară şi transmiterea nervoasă. Îl găsim în cereale integrale, nuci, susan, smochine.

Paine integrala de post. Reteta in imagini.

Apatie, confuzie, sete

Poate să fie vorba despre o lipsă de potasiu. Potasiul menţine ritmul cardiac şi tensiunea arterială în limite normale. Se găseşte în banane, seminţe, nuci, leguminoase.

Pasta de fasole

Tensiune arterială mică, deshidratare

Avem nevoie de sodiu. Pe care îl găsim în sarea de masă.

Carii dentare

Pot să însemne şi o carenţă de fuor, acesta protejând împotriva cariilor. Se recomandă pasta de dinţi, dar şi apa de la robinet.

Oboseala, anemie, rezistenta scăzută la infecţii

Poate să fie vorba despre o lipsă de fier în organism. Se recomandă consumul de organe, carne slabă, gălbenuş de ou, legume de culoare verde.

Salata de broccoli si pui

Pierderea apetitului, imunitate scăzută

Zincul este un mineral important pentru creştere, reproducere şi imunitate. O bună sursă de zinc sunt stridiile, carnea roşie, seminţele de floarea soarelui, alunele.

Paste cu fructe de mare

, ,