Cum faci mămăliga perfectă. Cele mai simple trucuri, ca să îți iasă fără cocoloașe

Îți place să o mănânci, dar nu știi cum faci mămăliga perfectă? Nimic mai simplu! Astăzi îți prezentăm cele mai importante trucuri pe care trebuie să le știe oricine. Așa îți va ieși fără pic de cocoloașe.

Indiferent dacă o mănânci cu brânză, smântână și ouă prăjite sau dacă o integrezi într-un desert, cu siguranță apreciezi mămăliga. Însă, pe mulți îi sperie modul de preparare. Pare simplu, dar este dificil să scapi de enervantele cocoloașe. Acum îți dezvăluim secretul pentru o mămăligă perfectă.

Cum faci mămăliga perfectă. Așa îți iese fără cocoloașe

În primul rând, trebuie să cumperi un produs de calitate. Te poți uita și pe ambalajul mălaiului, căci unii producători menționează timpul de fierbere pentru ingredientul lor. Mămăliga este unul dintre produsele de bază din bucătăria românească.

A fost savurată de-a lungul timpului în gospodăriile din toată țara, de la mic la mare. Nu ai de ce să îți faci griji dacă ai de gând să o prepari acasă. Trebuie doar să ne urmezi sfaturile. Folosește un vas de care nu se lipește conținutul. Ideal este un tuci sau ceva de fontă, evită oalele cu fundul subțire.

Greșeala banală pe care o fac multe gospodine

Imediat după ce ai pus apa la fiert, pune un praf de sare și un praf de mălai. Apoi trebuie să ai mare grijă și să supraveghezi vasul. Restul de mălai se presară în valuri imediat ce apa a început să fiarbă, NU atunci când apa clocotește deja. Aceasta este o greșeală banală, pe care o face multă lume. Din această cauză apar și cocoloașele.

Dacă vrei ca mămăliga ta să iasă fină și cremoasă, pune mălaiul ușor, puțin câte puțin. În tot acest timp, trebuie neapărat să amesteci constant. În acest fel, amestecul se fierbe uniform și nici nu se mai lipește de vas. Ai mare grijă în cazul în care folosești mălai de țară.

Acesta are un timp de fierbere mai mare cu aproximativ 15 minute față de cel din comerț. Mămăliga se scoate apoi neapărat pe un tocător de lemn. Și acest pas are rolul lui! Lemnul absoarbe excesul de apă și împiedică în același timp aburul să se ridice complet din mămăligă. Nu ne rămâne decât să îți urăm: poftă bună!