Suntem obişnuiţi să cumpărăm pâine albă sau integrală, uneori ne mai luăm şi cornuri sau baghete. Însă tipurile de pâine sunt mult mai variate şi vom trece în revistă cele mai cunoscute dintre ele.
Brioşele sunt inventate de francezi şi sunt o combinaţie între pâine şi prăjitura. Sunt făcute din faina albă şi conţin şi unt şi ouă, ceea ce le face să conţină printre cele mai multe calorii dintre toate tipurile de pâine.

Sursa foto: tablespoon.com
Croissantul este o chiflă făcută din foetaj. Are formă de semilună şi este foarte bogat în grăsimi. Asta îl face şi foarte hrănitor.

Sursa foto: geniuskitchen.com
Ciabatta este o pâine din Italia care este legată cu ulei de măsline. Este un pic aromată întrucât se folosesc şi plante în compoziţia ei.

Sursa foto: alfapizza.it
Focaccia este o pâine similară pitei, de forma rotundă, mare. Este aromată cu ulei de măsline, condimente, usturoi.

Sursa foto: italianfoodforever.com
Chapatti este o turtă plată indiana. De obicei se face din grâu integral şi este o bună sursă de fibre, fier, magneziu.

Sursa foto: rafusswindon.co.uk
Naan este tot o pâine indiana dospită. Are o formă alungită şi plată. Poate avea multe arome, preferata este cea de usturoi.
Chifla englezească, cunoscută sub numele de muffin, are o crustă elastică şi se vinde în foarte multe sortimente, chiar şi cu fructe sau ciocolată.

Sursa foto: myyearwithchris.wordpress.com
Pâinea de secară este populară mai ales în ţările nordice. Ea este uşor acrişoara şi mult mai densă şi grea decât pâinea de grâu.

Sursa foto: newmorarita.ro
Lipia este o pâine din Orientul Mijlociu. Există mai multe tipuri de sortimente.

Sursa foto: redutti.ro
Tortilla este de origine mexicană. Este o pâine nedospită, plată, făcută din faină de porumb amestecată cu cea de grâu.

Sursa foto: cookingclassy.com
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)