20 de sfaturi de nutriţie pentru vară

Obiceiuri de nutriție pentru vară

Obiceiuri de nutriție pentru vară

Vara este perioada perfectă ca să începi să mănânci mult mai sănătos şi ca să îţi construieşti silueta pe care ţi-o doreşti. Avem câteva luni în faţă în care putem foarte uşor să adăugăm obiceiuri de nutriţie bune. Uite 20 de lucruri pe care le-ai putea face

Maioneza fără ulei
Maioneza face mâncărurile delicioase, însă conţine prea mult ulei. Soluţia? Învaţă să faci maioneza fără ulei.

Mănâncă nuci pentru piele frumoasă
Nucile conţin acid alfa linolenic care face pielea elastică şi suplă. Aşa că pune zilnic câteva nuci în salatele tale.

Mănâncă salata mexicană
Te poţi satura şi cu o salată, mai ales dacă este o salată mexicană, cu porumb, mazăre, lămâie verde şi portocală.

Mănâncă roşii
Mâncarea roşie îţi dă cea mai bună protecţie în faţa soarelui. Uită de creme şi mănâncă roşii şi pepene.

Îngheţată din fructe
Vara nu ai nevoie de dulciuri, fructele sunt suficiente. Învaţă cum să faci îngheţată numai din fructe, fără alte adaosuri.

Piersici în orice
Parfumatele piersici sunt foarte versatile. Sunt bune în salate, sunt bune în sandvişuri. Ba poţi chiar să faci şi supă de piersici.

Întinereşte cu fructe de pădure
Fructele de pădure au cea mai mare cantitate de antioxidanţi din toate alimentele. Mergi la munte şi nu te lasa până nu cumperi măcar un kilogram.

Salata Romaine
Vara verdele este la putere. Dintre toate tipurile de salate alege salata Romaine pentru că are o mare cantitate de vitamina A şi potasiu, ceea ce îţi face pielea frumoasă şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Cât mai crud
Este păcat să pierzi din minerale şi vitamine prin procesul de fierbere. Aşa că vara găteşte mai puţin, mănâncă mai ales crud.

Ceai verde
Uită de sucuri, mai bine îţi mănânci fructele. Însă bea zilnic ceai verde întrucât este de mare ajutor atunci când îţi expui zilnic pielea la soare.

Apa dimineaţa
Vara trebuie să bei multă apă. Bea cât mai multă dimineaţa, când te trezeşti, asta îţi va pune în picioare metabolismul pentru întreaga zi.

La grătar
Alege să mănânci la grătar cât mai des. Asta garantează că vei sta mai mult în aer liber, ceea ce este sănătos. Nu uita să pui multe legume pe grătar.

Quinoa
Uită de paste şi dă bineţe super alimentului quinoa. Îl poţi pune în salate, poate să fie garnitură. Încearcă şi silueta ta îţi va mulţumi.

Mai puţină sare
Sarea reţine apa în organism, ceea ce te face să pari umflată. Pentru picioare suple redu cantitatea de sare. Foloseşte mai multe condimente.

Plante aromate proaspete
Nimic nu face mâncarea mai bună decât plantele aromate proaspete, pe care acum le culegi din grădină. Care grădină? Grădina ta din bucătărie!

Mai multă energie
Există alimente care îţi dau energie. Şi ai nevoie de ea ca să stai cât mai mult afară, în natură. Uite câteva dintre acestea: pepene, mămăligă, brânză, ceai verde, crab, orez brun, edamame, linte.

Ou la micul dejun
Ai nevoie de proteine şi este bine să te simţi sătul dimineaţa. Un ou la micul dejun te ajută să renunţi la alte alimente, care aduc zahăr, sare sau grăsime.

Iaurt grecesc
Iaurtul simplu îţi aduce o mulţime de beneficii. În plus, este foarte bun la gust rece. Adaugă-i, dacă vrei, fulgi de ovăz şi fructe proaspete, ca să fie cât mai săţios.

Mănâncă alimente bogate în apă
Poate că vara nu mai mănânci atât de muta supă. Alege, în schimb, alimente bogate în apă, cum ar fi castravetele sau pepenele roşu.

Seminţe de chia
Pline de fibre şi proteine seminţele de chia te pot ajuta să te simţi sătul. Pune o linguriţă în paharul de apă pe care îl bei dimineaţa.

,