5 idei de cină rapidă, perfecte pentru copii

Masa de seară mi se pare foarte complicată. Pentru că nu sunt acasă înainte de a o prepara, ci prin parc, alergând după copiii care nu vor să intre în casă. Şi ce credeţi că îmi spun în primul moment în care inta pe uşă: „Mamă, îmi e foame”.

Şi atunci îmi trebuie ceva să fac rapid, până când termină ei de spălat pe mâini şi pe faţă. Ceea ce din fericire nu se întâmplă prea repede, fiindcă se mai ceartă, se mai bat cu apă. Şi asta îmi dă câteva minute în plus. Să fie primite!

Haide să vedem câteva idei foarte rapide. Adică să nu depăşească 30 de minute, timp pe care însă nu îl pot petrece numai în bucătărie (doar sunt copiii acasă). Şi, pe cât posibil, să fie echilibrate şi să ne scape de veşnica pizza.

Pui în folie de aluminiu cu legume
Aceasta mâncare poate fi pregătită dimineaţa. Pui ingredientele pe care le vrei în folie de aluminiu şi seara doar introduci în cuptor. Este soluţia perfectă dacă nu poţi sta deloc în bucătărie.

Piept de pui in folie de aluminiu

Piept de pui in folie de aluminiu

Somn fiert cu mămăligă
Somnul este un peşte alb, cu carne slabă şi un pic dulce, al cărui gust este cel mai bine pus în valoare prin fiert. Cât timp fierbe peştele se face şi mămăligă. Practic, este o mâncare care se face în 15 minute.

Somn

Somn

Turtite de dovlecei
Iau ceva mai mult timp, dar este posibil să aibă un mare succces. Mirosul care se răspândeşte prin casă va aduce toţi piticii lângă tine, aşa că este posibil ca tu nici să nu termini de prăjit şi ei să fi terminat de mâncat.

Turtite din dovlecei

Turtite din dovlecei

Paste cu sos Ragu
Sosul cu carne tocată este pe placul copiilor. Mai ales dacă se pune peste dragele lor paste. Dacă ai carnea deja tocată, totul se prepară rapid.

Paste cu sos Ragu

Paste cu sos Ragu

Piure de conipida şi cartofi
Încearcă şi nu vei regreta. În această formă copilul tău nu va mai refuza conopida. Şi ai reuşit să bifezi săptămâna aceasta încă un deziderat – introducerea a încă unui aliment în meniul curent.

Piure de cartofi si conopida

Piure de cartofi si conopida

, ,