Apă cu măr și scorțișoară – efecte și beneficii. Cum slăbești rapid

Apă cu măr și scorțișoară – efecte și beneficii. Cum slăbești rapid
Apă cu măr și scorțișoară – efecte și beneficii. Cum slăbești rapid. Sursă foto: Canva

Ai încercat vreodată să consumi apă cu măr și scorțișoară? Această băutură este una delicioasă și aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Mai mult decât atât, te ajută să și slăbești rapid, iar astăzi îți vom explica mai multe detalii despre efectele pe care le are asupra organismului.

Fructele sunt recomandate de nutriționiști ca gustare pentru cei care își doresc să scape de kilogramele în plus. Însă, nu orice variantă este și sănătoasă. Merele se numără printre cele mai indicate alimente când vine vorba despre diete. Conțin un număr redus de calorii, dar și numeroase vitamine, minerale și fibre.

Apă cu măr și scorțișoară – efecte și beneficii

Nu degeaba se spune în popor că un măr mâncat pe zi ține doctorul departe. Acest fruct minune scade nivelul colesterolului rău, reduce pofta de dulce, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv și îți dă senzația de sațietate.

Scorțișoara este unul dintre cele mai îndrăgite condimente, Dincolo de aroma deosebită și inconfundabilă și de gustul pe care îl dă preparatelor, ajută la arderea grăsimilor din corp.

Merele trebuie să fie unele verzi, de preferință din piață sau bio. Evită-le pe cele mult prea mari și lucioase din supermarket sau magazine. Se spală foarte bine și se păstrează coaja, dar se scoate miezul acela cu semințe.

Se taie în felii subțiri, apoi se pun într-un litru de apă, împreună cu niște bețișoare de scorțișoară. Atenție, nu se pune scorțișoara praf! Pentru un gust mai bun și o eficiență mai ridicată în cazul slăbitului, se stoarce și zeama de la o lămâie.

Acest amestec se pune apoi la frigider timp de câteva ore, poate chiar peste noapte. Așa vor ieși vitaminele din lămâie, măr și scorțișoară, iar apa va deveni aromată.

Scorțișoara mai are și efecte antiinflamatoare puternice, la fel ca zeama de lămâie. Antioxidanții conținuți de aceste ingrediente ajută la întărirea sistemului imunitar, reducând riscul apariției bolilor de ficat sau a problemelor cardiace.

Cum slăbești rapid?

Lămâia taie pofta de mâncare, în timp ce scorțișoara echilibrează nivelul zahărului din sânge și ajută ficatul să proceseze mai bine substanțele nutritive care ajung în corp.

Acționează practic precum un ulei special pentru organele interne vitale pentru buna funcționare a organismului. Această băutură este extrem de recomandată și pentru persoanele care au probleme cu grăsimea din zona abdomenului.

, , , , ,