Cât timp trebuie să ții fasolea boabe la înmuiat înainte să o gătești

Cât timp trebuie să ții fasolea la înmuiat înainte să o gătești
Cât timp trebuie să ții fasolea la înmuiat înainte să o gătești. Sursă foto: Canva

Este unul dintre cele mai folosite ingrediente în perioada postului, dar puțini știu cât timp trebuie, de fapt, să ții fasolea boabe la înmuiat înainte să o gătești.

Aliment recomandat pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, fasolea aceasta este un aliment de bază în sezonul rece, mai ales după ce începe postul Crăciunului.

Poate fi folosită în ciorbă, salată sau făcută cu prăjeală. Este gustoasă, hrănitoare și sățioasă. Această legumă banală conține o mulțime de substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie.

Cât timp trebuie să ții fasolea boabe la înmuiat?

Însă, ca să te bucuri așa cum trebuie de savoarea ei, trebuie să știi cum se prepară în mod corect. Dacă urmezi aceste sfaturi, pas cu pas, atunci nu ai cum să dai greș!

Cei mai mulți bucătari ne sfătuiesc fie să lăsăm boabele de fasole la înmuiat în apă peste noapte, fie să le lăsăm în apă clocotită mai bine de o oră. Ambele metode sunt eficiente, reducând timpul de fierbere al acestei legume.

Se pare totuși că mai există un truc pentru ca fasolea să se înmoaie perfect: se pune sare în apa în care o lăsăm să se umfle. Când este gata, se spală bine înainte să fie gătită.

Vrei să gătești rapid boabele, dar să își și păstreze forma frumoasă? Atunci uită de focul puternic. Trebuie să te înarmezi cu răbdare și să lași oala la foc mic sau la cuptor, la o temperatură de 120 de grade Celsius. Lucrurile bune se obțin în timp, ce-i drept!

Dacă pui bulion, suc de roșii sau roșii date pe răzătoare într-o mâncare în care ai fasole, orez sau cartofi, fă asta spre final. Aceste ingrediente acide împiedică înmuierea legumelor deja existente în oală.

Când cumpărați fasole, este bine să vă interesați și în legătură cu vechimea ei. Boabele mai recente fierb mult mai rapid decât cele vechi de 2-3 ani.

Daca reteta cere si adaugarea unor ingrediente acide (cum sunt rosiile), ar fi bine sa le lasi tot spre final. Acizii impiedica inmuierea boabelor. Unele gospodine pun bicarbonat de sodiu în apa în care se lasă peste noapte fasolea uscată, dar trebuie să știți că acest praf distruge și o parte din vitaminele aflate în legumă.

,