Odata cu venirea anotimpului rece, incercam sa prevenim aparitia racelilor printr-o dieta potrivita, suplimente alimentare si sport. E adevarat ca stimularea imunitatii reprezinta o etapa importanta in cresterea rezistentei corpului, insa de multe ori infectiile sau virusurilor sunt mai puternice decat noi.
Ei bine, atunci cand raceala sau gripa s-au instalat deja, credem ca singura solutie sunt medicamentele alopate. Ceea ce nu stiu multi este faptul ca ne putem grabi vindecarea si ameliora simptomele suparatoare printr-o alimentatie diferita.
Iata mai jos, 4 dintre preparatele minune care nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru atunci cand ne confruntam cu manifestarile racelii sau gripei.
1. Supa de pui
Nu se stie deocamdata care este ingredientul responsabil cu acest efect. De fapt, se crede ca amestecul de legume proaspete si carnea de pui reduce procesele inflamatorii, calmeaza durerea de gat si actioneaza eficient asupra cailor respiratorii superioare. Recomandat ar fi sa folosesti pui de tara si cat mai multe legume.
2. Suc natural de portocole, lamai sau grapefruit
Citricele contin Vitamina C, substanta cu puternice proprietati antiinfectioase, reducand febra si calmand durerile de gat. Citricele sunt o importanta sursa de bioflavonoide, agenti antiinflamatori. Bea trei-patru pahare de suc natural de citrice in fiecare zi si vei vedea ca simptomele racelii se vor atenua.
3. Mancarea condimentata
Si preparatele condimentate te ajuta in timpul racelii. Usturoiul, piperul negru si ardeii usturati ajuta la dilatarea sinusurilor si reduc congestia nazala. Daca nu esti adeptul acestor condimente mai tari, afla ca si scortisoara are aceleasi efecte, fiind un binecunoscut remediu contra congestiei nazale si a moleselii.
4. Carne de curcan
Din dieta nu ar trebui sa lipseasca nici carnea de curcan sau oricare alta sursa bogata in proteine. In timpul racelilor, organismul are nevoie de calorii si nutrienti importanti. Proteinele iti ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor si sa se refaca. Printre sursele importante de proteine se numara carnea de curcan si vita, soia, branza de vaci sau lactatele degresate.