Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara? Beneficii pentru sănătate și contraindicații

Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara? Beneficii pentru sănătate și contraindicații
Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara? Beneficii pentru sănătate și contraindicații. Sursă foto: Canva

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, dacă bei oțet de mere seara? În cazul în care nu ai probleme cu stomacul, poți să faci asta fără grijă. Ba mai mult decât atât, îți oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Oțetul de mere poate fi folosit atât în preparatele culinare, dar și în tratamente cosmetice sau la curățenie. Însă, puțini au idee cât de util este și pentru sănătate.

Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara?

Merele sunt considerate drept unele dintre cele mai sănătoase fructe. Nu degeaba există și celebra zicală “Un doctor pe zi ține doctorul departe”.

Când mărul este transformat în oțet, se păstrează numeroase substanțe nutritive care îți întăresc sistemul imunitar, precum și fibre care îmbunătățesc digestia.

Atenție totuși! Chiar dacă nu ai probleme cu sistemul digestiv, se recomandă să consumi seara oțet de mere doar diluat cu apă sau ca ingredient în salată, nu mai mult de două lingurițe.

Acest lichid minune îți reduce pofta de dulce și ajută la prevenirea apariției riscului unor boli grave, precum diabetul. Scade nivelul zahărului din sânge și crește nivelul absorbției substanțelor nutritive în corp.

Așadar, este un aliat excelent și pentru persoanele care își doresc să scadă în greutate sau cele care au probleme cu constipația.

Dacă ai probleme cu aciditatea prea redusă a stomacului, atunci poți să bei oțet de mere seara, pentru că această substanță reface echilibrul acidului din sistemul digestiv.

De asemenea, previne depunerea de grăsimi nocive în corp și îți oferă porția necesară de potasiu, eliminând și riscul apariției crampelor musculare.

Care sunt contraindicațiile?

În cazul în care consumi iresponsabil oțetul de mere pot apărea probleme grave cu stomacul. Nu se consumă niciodată nediluat dacă nu ai mâncat nimic.

Dacă îți dorești să beneficiezi de avantajele pe care ți le oferă acest ingredient, trebuie neapărat să îl diluezi cu apă, cam 2 lingurițe în 500 ml de apă. Poți amesteca și cu un strop de miere, după gust.

,