Cum faci iaurt grecesc acasă

iaurt-grecesc

Am vorbit cum poţi face iaurt acasă. Acum să vedem cum ai putea face iaurt grecesc acasă.

Dar să vedem mai întâi ce este atât de special la iaurtul grecesc şi de ce ar trebui să ne batem capul cu el. Ei bine, acesta este mai cremos şi mai puţin acru decât cel pe care îl consumăm noi în mod normal. Iar dacă îl pui la prăjituri nu se brânzeşte. Ceea ce îl face ideal în bucătărie, dându-ţi posibilitatea de a înlocui untul sau smântână cu ceva mai sănătos. Trebuie să vă atrag însă atenţia că uneori este un iaurt destul de gras şi că este posibil să nu vă încânte la gust dacă nu adăugaţi nişte cereale sau fructe în el.

Cum se obţine iaurtul grecesc acasă

Deşi a apărut şi la noi pe piaţă, acest iaurt este mai scump decât cel obişnuit şi nici nu se găseşte în orice magazin. Oare dacă ai vrea să îl produci în casă ai putea? Am văzut aici cum se obţine iaurtul pe care îl consumăm noi în mod normal.

Cum faci iaurt acasă

Haideţi să vedem cum îl obţinem şi pe cel grecesc.

Principiul este exact acelaşi. După ce obţineţi un iaurt normal făcut în casă îl puneţi la strecurat. Pentru asta aveţi nevoie de o sită mare şi de un tifon. Tifonul se aşează pe sita şi apoi se adăugă iaurtul. Se ţine la frigider ca să se strecoare mai mult timp, minim o oră. Dintr-un litru de lapte se obţine în jur de jumătate de litru de iaurt grecesc. La final, îl puteţi amesteca bine cu un ţel, ca să capete aspectul cremos.

Aveţi mai jos un video cu acest proces, de la lapte la iaurt simplu şi apoi iaurt grecesc. Aici este folosit un lapte fără grăsimi.

Sursa foto

, ,