Cum poți păstra compotul de vișine sau caise pentru iarnă

Compotul de vișine sau de caise este un deliciu, savuros și plin de vitamine. Ai la îndemână rețete simple pentru conserve de iarnă cu bucăți de fructe, însă trebuie să știi cum se păstrează corect pentru anotimpul rece.

În acest fel, te vei putea bucura de aroma proaspătă și fructată. Mai mult decât atât, poți folosi fructele din acest compot pentru tarte, torturi sau alte tipuri de prăjituri. Dacă ești fanul acestei combinații, le poți consuma chiar și alături de o friptură. 

Cum poți păstra compotul de vișine sau caise pentru iarnă

Ca să ai un produs rezistent, trebuie să alegi caisele tari, dacă preferi acest fruct. Le poți conserva atât întregi, cât și tăiate în jumătăți. Acest lucru este valabil și în cazul vișinelor, care pot fi folosite cu sau fără sâmbure, după gust. 

Indiferent ce tip de compot alegi, un pas extrem de important este sterilizarea borcanelor. Trebuie să le speli bine, să le limpezești și să le usuci cum trebuie. Apoi, se pun pe o tavă metalică, se bagă în cuptorul rece, pe care îl încingi până la aproximativ 150 de grade Celciuc.

După ce le ții la această temperatură timp de 30 de minute, stingi focul, lași borcanele să se răcească în cuptor, le scoți și se folosești pentru murături, dulceață sau compot. Și capacele se spală la fel, apoi se pun într-un castron în care le opărești cu apă clocotită.După ce le lași să se răcească în apă, le ștergi bine cu șervețele de bucătărie. În cazul în care fructele sunt mari, folosește borcane mai mari. Așa vei avea un echilibru între ele și cantitatea de lichid. După ce pui tot compotul în borcane, trebuie să le sterilizezi iar.