Cum să fii un bucătar mai bun

gatit

Ai putea crede că eşti un bucătar mai bun dacă citeşti cărţi de gătit, dacă urmezi cursuri speciale şi dedici câteva ore pe zi bucătăriei. Dar eu zic că eşti un bucătar mai bun dacă te hrăneşti pe tine şi pe familia ta mai sănătos.

Uite câteva măsuri simple care te transformă automat într-un bucătar mai bun

Găteşte colorat

Cu cât mâncarea este mai colorată cu atât ea este mai plină de vitamine şi antioxidanţi. Aşa că îţi poţi propune să mănânci colorat la fiecare masă.

Salata mexicana

Învaţă să găteşti cea nou, sănătos

Degeaba citeşti dacă nu încerci. Principalul lucru pe care trebuie să îl faci este să treci peste reţinerea iniţială şi să vezi ce iese.

Quinoa cu creveti

O zi numai cu legume

Stabileşte o zi pe săptămână în care poţi mânca numai legume. Asta te va obliga să le cunoşti mai bine şi să fii mai inventivă.

Tagliatelle din dovlecei zuchinni cu parmezan ras

Mergi după condimente

Mâncarea are un gust mult mai bun dacă ştii să foloseşti contimentele. Ca să nu mai spun că astfel vei învăţa şi reţete din alte bucătării, condimentele variind mult de la o bucătărie la alta.

Top 6 condimente afrodiziace

Găteşte gustări

Multă lume se îngraşă din cauza gustărilor dintre mese. Aşa că nu le lasa la voia întâmplării. Nu cumpără gustări, găteşte-le!

Naut crocant, picant şi dulce

Fără zahăr, unt, ulei, sare

În bucătăria noastră folosim mult zahăr, unt, ulei, sare. Încearcă alternative la reţetele cele mai cumune. De exmplu iaurt în loc de ulei sau curmale în loc de zahăr.

Maioneza fara ulei, cu iaurt

Sursa foto

,