Ai putea crede că eşti un bucătar mai bun dacă citeşti cărţi de gătit, dacă urmezi cursuri speciale şi dedici câteva ore pe zi bucătăriei. Dar eu zic că eşti un bucătar mai bun dacă te hrăneşti pe tine şi pe familia ta mai sănătos.
Uite câteva măsuri simple care te transformă automat într-un bucătar mai bun
Găteşte colorat
Cu cât mâncarea este mai colorată cu atât ea este mai plină de vitamine şi antioxidanţi. Aşa că îţi poţi propune să mănânci colorat la fiecare masă.
Învaţă să găteşti cea nou, sănătos
Degeaba citeşti dacă nu încerci. Principalul lucru pe care trebuie să îl faci este să treci peste reţinerea iniţială şi să vezi ce iese.
O zi numai cu legume
Stabileşte o zi pe săptămână în care poţi mânca numai legume. Asta te va obliga să le cunoşti mai bine şi să fii mai inventivă.
Mergi după condimente
Mâncarea are un gust mult mai bun dacă ştii să foloseşti contimentele. Ca să nu mai spun că astfel vei învăţa şi reţete din alte bucătării, condimentele variind mult de la o bucătărie la alta.
Găteşte gustări
Multă lume se îngraşă din cauza gustărilor dintre mese. Aşa că nu le lasa la voia întâmplării. Nu cumpără gustări, găteşte-le!
Fără zahăr, unt, ulei, sare
În bucătăria noastră folosim mult zahăr, unt, ulei, sare. Încearcă alternative la reţetele cele mai cumune. De exmplu iaurt în loc de ulei sau curmale în loc de zahăr.