Cum să reduci zahărul din mic dejunul copiilor

cereale-cu-lapte

Să recunoaştem, dimineaţă nu stăm deloc bine cu timpul. Trebuie să ne grăbim foarte tare. Şi asta nu ar fi nicio problemă, însă trebuie să îi grăbim şi pe copii. Ceea ce imediat îi face să nu fie cooperanţi. Aşa că ne bucurăm dacă copiii reuşesc să mănânce ceva înainte de a pleca la grădiniţă sau la şcoală. Nici nu ne mai uităm că acel ceva este plin de zahăr.

Uite cum reuşim să reducem zahărul din micul dejun pe care îl oferim copiilor.

Cerealele

Nu există nimic mai rapid decât să pui într-un bol două linguri de cereale şi să torni peste ele jumătate de cană de lapte cald. Însă se ştie că toate aceste cereale pe care copiii ajung să le iubească sunt pline de zahăr. Probabil că ne este greu să scoatem cerealele cu totul. Însă putem încerca să adăugăm cereale sănătoase, integrale, fără adaos de zahăr. Le facem jumătate / jumătate şi tot vom reduce semnificativ adaosul de zahăr.

Fulgii de ovaz – inamicul numarul 1 al colesterolului

Fructe în iaurt

Aşa cum iubesc cerealele, pentru că sunt dulci, copiii iubesc şi iaurturile cu fel de fel de coloranţi îndulciţi care imită fructele. Mult mai bine este să folosim iaurturi simple şi să punem în ele bucăţele de fructe proaspăt tăiate.

Desert de fructe cu iaurt

Clătite

Un mic dejun care constă într-o clătită cu miere şi nuci este de apreciat. Putem să nu punem deloc zahăr. Ştim exact ce ingrediente avem în ele – ouă, lapte şi faina. Doar că nu avem timp să le pregătim dimineaţa. Nu este o problemă. Ele rezista perfect în frigider. Aşa că le facem seara şi le acoperim cu o folie.

Clatite cu gem sau dulceata

Un sandviş

Este alegerea perfectă dacă vrei să consume proteine şi să reducă zahărul. Pui în toaster două felii subţiri de pâine integrală între care ai adăugat o felie de caşcaval. Alături ai o roşie sau un castravete. Nu ia mai mult de 5 minute şi ai o mâncare completă. Dacă îi plac ouăle este la fel de simplu.

Omleta cu cascaval

Nu trebuie să fie neapărat „mic dejun”

Copiii nu ţin neapărat să mănânce la micul dejun sau la cină un anumit lucru. Ei nu ştiu ce „este potrivit”
pentru aceste ocazii. Aşa că poţi da relaxată mâncare gătită care nu se înscrie neapărat în ce s-ar încadra la micul dejun. Poţi încălzi o supă dacă iubeşte aşa ceva. Sau poţi da paşte pe care le-ai fiert cu o seară înainte.

Paste cu smantana

Copilul tău ce mănâncă la micul dejun?

,