De ce condimente ai nevoie cu adevarat în bucătărie

Singurele condimente de care ai nevoie cand gatesti

Singurele condimente de care ai nevoie cand gatesti

Nimic nu mă face să mă simt mai neexperimentat ca bucătar decât zecile de condimente din magazinele alimentare. Din care eu folosesc numai câteva. Oare chiar nu ştiu să gătesc?
Ei bine, dacă şi tu eşti în situaţia de a te întreba ce condimente să mai cumperi afla că nu ai nevoie cu adevărat decât de câteva

Sare

Pe care, evident, toată lumea o foloseşte. Şi ea se găseşte într-o mare varietate. Medicii recomanda să iei sare nerafinată, neiodata. De obicei se găseşte sub o formă mai grunjoasa şi nu are acea culoare albă, perfectă, care este nenaturală.

Salata de cruditati cu iaurt

Piper

Mâncarea este mai bună la gust dacă pui piper. Şi procesele metabolice ale corpului se vor îmbunătăţi. Dar, ca să te bucuri de toată savoarea sa, nu lua piper deja măcinat. Ia acele recipiente care au râşnita deja încorporată. Vei vedea că este o mare diferenţă.

Pui prajit (reteta marocana)

Pudră de chili

Pudră de chili înseamnă o combinaţie de ardei iuţi uscaţi şi apoi mărunţiţi. Ea poate să fie iute sau mai puţin iute, în funcţie de tipul de ardei iute folosit. Poate să fie însoţită şi de alte condimente, cum ar fi chimen, coriandru, oregano. Este renumită pentru calităţile sale de detoxifiere şi de ajutor al sistemului vascular. Se consuma în cantităţi mici şi merge foarte bine la fripturi şi la legume.

Chili cu carne si legume

Scorţişoară măcinată

Cred că 80 % din reţetele specifice de toamnă târzie şi iarna folosesc scorţişoară. Mai ales atunci când este vorba despre prăjituri. Eu încă nu am reuşit să mă împac cu gustul ei, dar foarte mulţi o adoră.

Cuscus cu scortisoara

Chimen măcinat

Chimenul este picant şi aromat. Gustul sau este destul de puternic şi se foloseşte de obicei singur, nu în combinaţie cu alte condimente. Merge cu cartofi copţi, cu tocăniţă de porc sau miel, cu varză murată. Apare adesea şi pe covrigeii cu brânză.

Cartofi cu chimen

Curry indian

Acest amestec de condimente se găseşte sub nenumărate forme. Cam toate conţin coriandru, turmeric şi chimen, la care se mai pot adăuga încă 20 de alte condimente. Trebuie să te uiţi bine pe etichetă să vezi dacă iei ceva iute, dulce sau picant. Se mănâncă adesea cu orez, dar şi cu mâncăruri de legume sau carne.

Salata de varza alba cu curry

Nucşoara

Nucsoara este un condiment cu aromă fină, care pare şi iute şi dulce în acelaşi timp. Ea se foloseşte mai ales iarna, în prăjituri sau pentru vin fiert.

Paste cu cascaval si nucsoara

Oregano

Este o plantă din zona mediteraneeană şi este folosit la mâncăruri specifice din această zonă: paşte, pizza.

Sos de rosii pentru pizza

Ardei iute

Folosit des şi în bucătăria românească, ardeiul iute se poate întâlni de la ciorbe până la mâncăruri cu carne. Ba chiar şi în prăjituri cu ciocolată.

Prajitura cu ciocolata si ardei iute