Este timpul pentru… varza rosie

Pentru că s-au umplut tarabele de varză roşie vreau să vă conving să o cumpăraţi. Mai ales acum, la începutul toamnei, când trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a ne întări imunitatea. Iar varza roşie poate juca aici un rol esenţial, având foarte multă vitamina C (cu 50% mai mult decât cea albă).

Nutriţioniştii recomanda varza roşie şi pentru aparatul cardiovascular şi pentru sistemul nervos, prevenind degenerarea celulelor. Este un aliment recomandat în perioadele de febră întrucât ajuta corpul să reziste în această perioadă.

Şi este şi un aliment recomandat atunci când vrei să slăbeşti, întrucât are foarte puţine calorii, însă are multe fibre şi nutrienţi. Aşa că te hrăneşte cu adevărat. Depinde însă mult şi de modul în care o consumi. Nu o combină cu o maioneză sau cu o carne grasă, aşa cum se întâmpla adesea.

Ce este bine să ştii despre varza roşie:

– Este un pic mai lemnoasa decât cea albă, aşa că se îndepărtează cotorul.
– Dacă nu te împaci cu aspectul său violet, atunci cu o lingură două de oţet obţii o culoare roşie foarte frumoasă.
– Merge foarte bine cu condimentele: chimen, chimion, cuişoare, foaie de dafin, scorţişoară.
– Se găteşte adesea împreună cu ceapă roşie şi măr. Poţi folosi şi vin şi zahăr.

Retete

Pentru a beneficia cât mai bine de calitatite sale este bine să consumi varza roşie murată sau crudă. Şi cum poţi mânca mai bine varza crudă decât în salate? Am pregătit pentru tine 5 reţete, astfel încât, dacă vrei să faci o cură de o săptămână să ai în fiecare zi o salată diferită.

Salata de varza rosie si mere

Salata de varza rosie cu miez de nuca

Salata de varza rosie cu hrean

Salata de varza rosie cu mere

Salata de varza rosie cu maioneza

, ,