Înghețată fără zahăr. Cu siguranță, orice mămică se bucură când aude aceste cuvinte. Este desertul ideal pentru vară, dar poate fi preparat și într-o variantă sănătoasă, pentru copii.
Astăzi vă prezentăm top 4 rețete, iar rezultatul va fi unul savuros, răcoros și deosebit de delicios. Ingredientele sunt unele la îndemâna oricui, iar înghețata se prepară rapid și simplu. Dacă respecți lista de ingrediente și modul de preparare, pas cu pas, nu vei da greș!
Cu acest desert te vei putea bucura de zilele călduroase, alături de cei dragi. Dacă ai și invitați la masă, vor aprecia cu siguranță o cupă delicioasă și sănătoasă de înghețată.
Înghețată cu iaurt și vanilie
Lista de ingrediente:
100 ml iaurt grecesc gras
50 ml frisca lichida
o lingurita extract de vanilie
putina miere ori sirop de artar
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine toate ingredientele, în blender, apoi se adaugă o aromă, după gust. Puteți folosi suc de portocale pentru o aromă acrișoară, ori alte siropuri. Se pune în congelator, se lasă până este gata, apoi se savurează.
Înghețată de căpșune
Lista de ingrediente:
2 cani de lapte
2 cani de frisca batuta
½ cana de zahar brun
2 lingurite de esenta de vanilie
2 cani de capsune proaspete
Mod de preparare:
Se ia un bol, în care se amestecă laptele, zahărul, frișca bătută, esența de vanilie și căpșunele mărunțite în prealabil. Se amestecă bine la blender, apoi se pune totul în forme de înghețată și se bagă la congelator.
Înghețată fără zahăr cu pepene galben
Lista de ingrediente:
500 g pepene galben
250 ml smântână
120 g zahăr brun
3 gălbenușuri de ou
2 plicuri de zahăr vanilat
o felie de pepene galben tăiată bucăți (pentru decor)
Mod de preparare:
Se mixează bine pepenele galben cu 50 de grame de zahăr brun, la blender. Separat, se amestecă zahărul vanilat, restul de zahăr brun și gălbenușurile, apoi se adaugă smântâna și se mai bagă la mixer cam 5 minute.
Se pune primul amestec, de pepene și zahăr, peste cel cu smântână, zahăr și gălbenușuri, apoi se omogenizează totul. Se pune înghețata la congelator pentru trei ore, se scoate si se adaugă ca decor bucățile de pepene galben. Apoi se mai lasă la congelator pentru cel puțin 12 ore, înainte să fie consumată.
Înghețată de ciocolată
Lista de ingrediente:
70 g pudră de cacao
50 g sirop de arțar
100 g iaurt grecesc
4 banane congelate
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele foarte bine cu blenderul: iaurtul, pudra de cacao, bananele și siropul de arțar. Dacă dorești, după ce amestecul s-a omogenizat, mai poți adăuga și unt de arahide și să mai amesteci 10 secunde. O poți consuma imediat după preparare.
Indiferent dacă îți place vanilia, ciocolata sau preferi un fruct, există câte o rețetă pentru fiecare. Dacă vrei să eviți consumul de zahăr, dar să guști un desert savuros, o poți face acum într-un mod cât de poate de simplu, ieftin și rapid.