Măsuri pentru o bucătărie cât mai răcoroasă

Atunci când este vara şi temperaturile la noi în ţara ajung să fie peste 35 de grade am da orice ca bucătăria să fie un loc mai răcoros, ca să putem găti ceva.

Am discutat despre cum putem găti astfel încât să producem cât mai puţină căldură şi abur în bucătărie în acest articol.

Cum să găteşti mai uşor când este foarte cald afară

Acum să discutăm şi despre cum putem ţine bucătăria un loc răcoros.

Lumina

Pe timpul verii lumina produce multă căldură. Aşa că geamurile ar trebui acoperite de dimineaţă până seara, mai ales dacă locuiţi într-un loc în care lumina bate direct în geam cea mai mare parte a zilei. Perdelele trebuiesc în permanenţă să fie trase şi să fie suficient de groase încât să poată opri lumina.

Puteţi lua în calcul şi folosirea unor folii reflexive, care se lipesc pe geam şi au capacitatea de a respinge razele de soare şi căldură. Le găsiţi la magazinele de materiale de construcţii. Ele permit să vezi din interior în exterior şi sunt utile şi pe timp de iarnă, întrucât izolează geamul şi reduc pierderile de căldură.

Aerul

În timpul prânzului ideal este că geamurile să fie închise, mai ales în încăperile în care soarele bate direct. Dacă aveţi un aparat de aer condiţionat si o hota performanta atunci o mare parte din problema este rezolvată. Dacă nu, puteţi lua un ventilator.

Pentru a creşte eficacitatea ventilatorului puneţi în fata fluxului de aer un bol cu cuburi de gheaţă sau un prosop ude. Cel mai bine este să pui ventilatorul să bată de la înălţimea podelei. În acest fel va ridica aerul de jos, care este mai rece.

Nu uita să laşi geamurile deschise când este mai răcoare – dimineaţa şi seara târziu.

Găteşte afară

Chiar dacă tot ceea ce ai este un balcon tot poţi folosi un grătar electric. Atunci când găteşti afară temperatura în casa rămâne mult mai suportabilă. Şi există o mulţime de reţete atât pentru carne cât şi pentru legume pe care le poţi face pe grătar.

Salata cu vinete si ardei la gratar

Piept de pui la gratar cu sos de castraveti

Pastrav la gratar plita

Piersici la grătar cu rucola, brânză de capră şi prosciutto

, ,