Orez la oala sub presiune

Ştiu că în România este aproape o blasfemie, dar mie îmi place adesea ca garniture de orez pe care o mănânc să fie cât mai simplă, neutră, fără legume şi cine ştie ce condiment. În acest fel ea complimentează mai bine felul de mâncare pe care îl însoţeşte. Şi, în plus, dacă vreau să fie mai special, pot oricând să-i adaug un sos făcut separat.

Aşa că orezul făcut la oală sub presiune este uneori soluţia perfectă. Ştiţi că nu este nevoie să fiarbă mai mult de 4 minute dacă îl faceţi la oală sub presiune?! Nici nu ai timp să tai salata, că orezul este deja gata.

Cum se face orezul la oala sub presiune

Se pun în oala sub presiune orezul şi apa. La o cană de orez se folosesc o cană şi jumătate de apă. Se adăugă sare.

Se pune capacul şi se lăsă pe foc timp de 4 minute. Se închide focul şi se lasa încă 10 minute, fără a elibera presiunea din oala.

După 10 minute puteţi deschide capacul, treceţi un pic cu furculiţa prin el, ca să se dezlipească boabele unele de altele, puneţi o bucăţică de unt şi este gata.

Obs. Timpul de fierbere pentru orez nu este întotdeauna la fel. Se ştie că orezul sălbatic şi orezul integral au nevoie de o perioadă mai lungă ca să fiarbă. Sunt necesare în jur de 20 de minute la oală cu presiune ca să fie gata. În plus, şi cantitatea de apă folosită va creşte. Folosiţi 3 căni de apă la una de orez.

Ce poţi pune alături de orez

Salata de orez

Vinete la gratar cu sos verde

Friptura taraneasca

Ciuperci cu sos de rosii

Orez cu ton

, ,